ketvirtadienis, sausio 05, 2012

Philas Driscolas – aukšta pergalės nata






Vienam iš nuostabiausių šiuolaikinės krikščioniškos muzikos atlikėjų Phil Driscol teko nemaži išbandymai – kalėjimas, draugų praradimas. Ir vis dėlto, jis teigia – Jėzus niekada nepalieka, Jis vykdo teisingumą ir atstato.
Jo tėvas James Driscoll įkūrė 15 bažnyčių ir dirbo su evangeliste Amy Semple McPherson. Laisvais vakarais, kai Philas negrojo trimitu arba nedalyvavo talentų šou, jis praleisdavo Evangelijos palapinėse. Phil užsidegė vienu noru - groti trimitu Dievui.
Dievas atvėrė tiek daug durų Philui, kad jis būtų iškritęs iš grafiko, jei nebūtų įsigijęs lėktuvo. Sužavėtas krikščioniškojo tarnavimo, jis buvo nustebęs, kai Viešpats atvėrė duris taip pat į politikos pasaulį. Jis ne kartą buvo kviestas į Baltuosius rūmus. Philas grojo prezidentams: Reiganui, Karteriui, abiems Bušams ir Bilui Klintonui. Jis grojo daugelyje Respublikonų partijos nacionaliniuose posėdžiuose. Naivus, nieko nežinantis apie paslėptus motyvus, taip plačiai paplitusius tarp politikų ir finansininkų, Philas nežinojo, kad kiti gali norėti naudoti jį kaip pakopa prie šalies vadovų, su kuriais jis susidraugavo.
"Mano tarnavimas niekada neturėjo daug partnerių, - aiškina jis, - o 1998 m. vyras, vardu Deividas, pradėjo duoti mums daug pinigų“.
"Kodėl jūs neskrendate lėktuvu?" - kartą klausė Deividas.
 "Aš pardaviau savo „Conquest“, ir aš tikiu, kad Dievas duos man „Citation II".
 "Kodėl jūs neperkate jo?“.
 "Dabar aš neturiu pinigų."
"Jau turi – pirk, aš sumokėsiu“.
"Ar pasitikėtumėte šiam vyrui savo pinigus?" - po to, kai Deividas sumokėjo už mūsų lėktuvą, aš perskaičiau žurnale ir pamačiau nuotrauką Kaimanų saloje, kur buvo nufotografuotas Deividas.  Pajaučiau nerimą ir  pamaniau, ar tik jis neturėjo slaptų motyvų dėdamas tokius didelius pinigus į mano tarnystę?", - pasakojo Philas.

Labdarys nutempė į dugną

Deividas pateko į bėdą su teisėsauga ir galiausiai pasidavė Vertybinių popierių ir biržos komisijai. Netrukus po to Philas sužinojau, kad jei kuris nors žmogus, kuris padarė ką nors neteisėta, ir davė daugiau nei 15 procentų savo pajamų labdarai, tai Vyriausybė turi teisę reikalauti iš labdaros organizacijos grąžinti pinigus. "Didžiausia dovana, kurią mūsų tarnavimas gavo iš Deivido, buvo verta  2 200 000 dolerių už lėktuvą. Aš siūliau Komisijai 2.200.000 kompensaciją, tačiau jie atsisakė", - sakė Philas. "Aš turiu lėktuvo arešto orderį", - sakė FTB agentas telefonu po keleto dienų. Atmesdama Philo pasiūlymą, Vyriausybė konfiskavo lėktuvą ir laikė jį, kol po trejų metų pardavė už 800 tūkstančių dolerių.  Deividas sufalsifikavo sąskaitą, ir sakė, kad aš ją pasirašiau. Tai nebuvo tiesa, tačiau žiniasklaida gavo mėsos.
Deivido dovanos atvedė daugelį tarnavimų į bankrotą, mes nebuvom išimtis... Aš paskelbiau bankrotą, pardaviau savo namą, kur mes gyvenome 20 metų, savo studiją - viską, ką turėjau - sumokėjau mūsų skolas ir persikėliau į Džordžiją", - pasakoja Philas.  
Netrukus JAV mokesčių tarnyba iškėlė baudžiamąją bylą prieš Philą, teigdami, kad jis neteisėtai gavo mokesčių lengvatų pirkdamas namą. Prisiekusieji nusprendė: “Kaltas“.

Naujas tikėjimo lygis

2007 metų kovo13 dieną, Philas Driscolas buvo išsiųstas į kalėjimą Atlantoje. Tai buvo jo tikėjimo išbandymas, kad jis galėtų tapti vienu iš geriausių muzikantų pasaulyje. Tai reikalavo visiškai naujo lygio pasitikėjimo Dievu, nes jis prarado viską. Philas buvo uždarytas 23 valandas per dieną, jam nebuvo leista su savo šeima kontaktuoti. Jis sėdėjo su smurtautoju ir žiauriu žmogumi rasiškai įtemptoje aplinkoje. Kad liktų gyvas, jis turėjo pasikliauti Dievu.
Daugelis pastorių ir artimų draugų atsuko nugarą. Bet Kenneth Copeland tarp jų nebuvo. K. Copeland atskrido į Atlanta ir praleido dieną su Philu, skatindamas jį pasitikėti Viešpačiu. Kitas draugas pastorius Markas Barclay taip pat praleido laiką su Philu, atnešė jam specialų žodį iš Dievo: „Iš tų dalykų, kurie dabar atrodo, jog jauti taip, lyg būtum miręs, aš padariau ateities tarnavimo planą. Palauk ir pamatysi, ką paruošiau jums“.
2007 gruodžio 23 d., Philas buvo paleistas iš kalėjimo. Kai jis išėjo, jis pamatė Kennethą Copelandą, kuris jo laukė. Kennethas visą šį išbandymą palaikė Philą tiek viešai, ir privačiai. Tarnavimo metu Kennethas Copelandas drąsiai pareiškė apie Philo atvejį, sakydamas: "Ką jis darė, tai nebuvo neteisėta".
Driscolo šeima prarado visus savo finansus, o susidūrė su išlaidomis advokatams. Bet Philas neprarado tikėjimo. Jis neprarado džiaugsmo ir muzikos.

Atlygis

2010 m. gruodyje P.Driscolas laukė nuosprendžio savo byloje, kurio jis laukė 3 metus.Tai buvo ilgas mūšis. Kai verdiktas buvo perskaitytas, Philas išgirdo simfoniją, kuri sprogo jo širdyje.
Mokesčių teismas šioje beprecedentėje byloje pripažino Mokesčių agentūros veiksmus neteisėtus. Maža, kad teisėjai pripažino P.Driscolą nekaltu, jie nubaudė Mokesčių agentūrą už savavališką įstatymų interpretavimą savo naudai. Teisėjai panaikino kaltinimus dėl to, kuo buvo kaltintas Philas – jis teisingai elgėsi su mokesčiais.
Vienu mostu Dievas ne tik išteisino jį, bet ir padėjo pamatus, kurie atneš naudą daugeliui tarnavimų. Mokesčių agentūra apskundė šį teismo sprendimą.
Šiandien, paklusdamas Dievo nurodymui, P.Driscolas ne tik kuria muziką, bet piešia paveikslus, jis jau  išleido filmą „Visatos simfonija“, kuriama jo gyvenimo istorija „Ilgas kelias namo“ ir 3-D Blu-ray DVD „Philas Dricolas tiesiogiai iš kalėjimo“.
Philas ir Lin Driscolai įsitikinę, kad jeigu Jėzus ką nors gydydavo, tai visada iki galo. Jis visada atkuria pilnumoje tai, ką prarado vaikštantys tikėjime.
Švarios melodijos, kurias groja šis muzikantas, verčia nubraukti ašarą dažną žmogų. Jo istorija dar toli iki pabaigos, bet jo gyvenimas pripildytas garso, kuris atsiliepia ir į amžinybę – tai aukšta pergalės nata.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

super muzikanto super istorija