šeštadienis, sausio 28, 2012

Eikite, mišios baigėsi, au, au au

Naujovės neišvengiamai veržiasi į visas gyvenimo sritis, sakykim, vienoje iš katalikų bažnyčių JAV Teksaso valstijoje kunigui per šv.mišias padeda jau ne berniukai, o jo... šunys. Tėvas Rajanas Snaipsas tarnauja Gvadelupės Mergelės Marijos paveikslo bažnyčioje, kur laiko mišias, meldžiasi už poreikius ir bendrauja su parapijiečiais apsuptas šunų.
Per mišias šunys arba ramiai tupi prie altoriaus arba, kaip sako kunigas, vaikšto po bažnyčią „dalyvaudami tikinčiųjų maldose“. Kai sakomas pamokslas, jie įsitaiso ganytojo krėsle. „Kai man sako, kad gyvūnams ne vieta bažnyčioje, tai aš atsakau, kad jie lengvai ras bažnyčią be gyvūnų“,- nesiceremonina su kritikais Rajanas Snaipsas,- mūsų dehumanizuotoje visuomenėje šunis galima laikyti angelais, kurie padeda mums atgauti žmogišką pavidalą“.
Turbūt ypač veiksmingai turėtų veikti šunys nenorinčius atgailauti. Dėl skonio nesiginčijama - kam blusų maišas, o kam angelai su ilgais liežuviais.
Pirmąsias šv.mišias su šunimis jis laikė dar 1985 m., o dabar ši mada sparčiai plinta po JAV katalikų bažnyčias, turbūt ir Lietuvoje greitu laiku turėtų atsirasti pasekėjų. 
Kaip malonu bus išgirsti: "Eikite, mišios baigėsi, au, au au"... 

1 komentaras:

Zita rašė...

Fain, man patiko renginio paivairinimo ideja. Saunuolis kunigas :)
Tik ko tai nerasai, kad ir kiti gali atsivesti savo suniukus. Karstos maldos butu oi karstos :))