penktadienis, balandžio 29, 2011

Vatikane katalikai garbins Jono Pauliaus II... kraują

Vatikane kaip reikiant pasiruošta popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbimo šventuoju iškilmėms. Net ir šventosios relikvijos buvo pasirūpintos iš anksto. Pranešama, kad per iškilmes minioms maldininkų bus demonstruoti 2 iš 4 esančių indų su Jono Pauliaus II ... krauju. Praneša katalikiška naujienų tarnyba KNA, ir "Седмица.ru".
Šie indai vertinami kaip "brangi relikvija". Vatikano spaudos tarnyba 2005 m. paėmė 4 popiežiaus kraujo mėginius, ruošdamiesi perpilti kraują. Dabar "šventasis kraujas" laikomas 4 induose. Pranešama, kad apie 300 000 katalikų galės nusilenkti relikvijoms. Be abejo, vėliau kraujo indai keliaus po pasaulį, kaip įprasta kitoms katalikų "šventųjų relikvijoms", prie jo bus meldžiamasi ir daromi kiti tariamai dvasingi veiksmai.
Nors žmogaus kvailumui ir prietaringumui ribų nėra, tačiau šis veiksmas vis dėlto kraupokas. Na, bet žinant Katalikų bažnyčios istoriją, jos potraukis garbinti kraują neturėtų kelti nuostabos.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tai bent. Visko girdėjau, bet šitiek apakti...uj tas švieso angelas ant septynių kalvų, kada ateis jo galas, žemės karaliai jau apgirto visai :(.

P.s Aš tai pagalvojau, kad Kaune, kai pastatys tą statulą prie santakos, tai bus puiki proga pamokslams. Nereikės žmonių kviesti kur į evangelizacijas šiaip, o maldininkams bus galima pamokslus sakyti :D. Nauda visgi yra :)))

Anonimiškas rašė...

yy

Elijah rašė...

...jo...katolikai pavaro...ir tiki tai kai vaikai...kad Dievo vaikai turetu toki tikejima...