penktadienis, balandžio 01, 2011

Homoseksualizmas - laimės hormono trūkumas?

Vyriškas homoseksualizmas turi fiziologinį pagrindą, mano kinų mokslininkai, jų darbas išspausdintas žurnale  Nature. Jų manymu, serotino trūkumas arba sistemų, kurios priima šį hormoną nefuncionavimas gali iš bet kurio brutalaus patino padaryti biseksualą.
Jan Liu ir jo kolegos iš Pekino universiteto susiejo homoseksualizmą su serotininių neuronų veikla ir išbandė tai ant pelių. Tiek pelių patinams, tiek vyrams šis hormonas vaidina svarbų vaidmenį erekcijai, ejekuliacijai ir orgazmui. Jo trūkumas ne tik sukelia blogą nuotaiką, bet ir keičia seksualinę orientaciją. Seratoninas gaminasi tik iš triptofano amino rūgšties. Užtenka pašalinti ją iš maisto ir patinai ima domėtis patinais. Pelės, su kurioms būdavo atliekami tokie eksperimentai prarasdavo sugebėjimą skirti, kas prieš jas - patinai ar patelės.
Tas pats efektas, kai organizme pažeidžiamas fermentas, atsakingas už serotino gamybą, tačiau vos 35 minučių, kai eksperimentinėms pelėms būdavo įvedamas seratoninas pelių patinai vėl imdavo domėtis tik patelėmis.
Kiek šiuos duomenis galima naudoti žmonėsms, neaišku. Šiuolaikinė medicina išmoko sumažinti seksualinį potraukį, net reguliuoti jo dar neišmoko. Žinoma tik, kad kai biseksualams ir homoseksualas buvo suleidžiama floksetino - medžiagos, stabdančios serotino skaidymą, jie tvirtino, kad sumažėjo lytinis potraukis, tačiau ar tai kalba apie serotino trūkumą ar apie jo priėmimo defektus, neaišku.
Pagal Newsru

Komentarų nėra: