sekmadienis, balandžio 24, 2011

Mirė Indijos avataras - Satja Sai Baba

Eidamas 85 metus mirė Indijos guru, avataras, dvasinis mokytojas Satja Sai Baba. Jis ligoninėje atsidūrė kovo pabaigoje, sustreikavus širdžiai ir kilus kvėpavimo problemų. Šiandien 07 valandos 28 minučių jis mirė ligoninėje.
Po to, kai buvo apskelbta apie S. Sai Babos mirtį, policija užtvaromis reguliavo gedėtojų minias ir ragino visuomenę laikytis rimties.
Sai Babą, kuris teigė gyvensiąs iki 96 metų, jo sekėjai garbino kaip avatarą - Dievo įsikūnijimą žemėje, priskirdami jam antgamtinius sugebėjimus - daiktų materializavimą, ligų gydymą, praneša ИТАР-ТАСС.
Pagal Sai Babos organizacijų ir fondų duomenis, jo sekėjų skaičius pasaulyje siekia nuo 5 iki 10 milijonų žmonių. Lietuvoje irgi yra kelios organizuotos šio guru grupės, neskaičiuojant pavienių gerbėjų.

15 komentarų:

judas rašė...

Buvo ir mire daug mokytoju,prisikele tik vienas- Kristus.

Linas rašė...

Tai kad čia pats dievas buvo, o ne mokytojas:)

Anonimiškas rašė...

Iskur paimta naujiena? Nuoroda yra privaloma, dedant informacija paimta is kitur.

judas rašė...

Mirtis gerai patikrina visus dievukus...:)

Anonimiškas rašė...

Jo, daug anti/kristų pasklido po pasaulį, babų ir sai babų, o 10 milijonų ir suklaidinti :/

Ayin rašė...

O kodėl jūs visi tokie garantuoti, kad Jėzus prisikėlė? Kai kurie tiki, kad Hitleris pabėgo į Argentiną ar net Antarktidą, tai ko jūs, Linai, Judai ir visi kiti, norit iš I a. Jėzaus sekėjų? Žmonės juk nelabai nori susitaikyti su jiems brangių asmenų netektimi. Sai Babos mirtis – didžiulis smūgis jo sekėjams. Dabar jie desperatiškai tikisi, kad jų guru sugrįš kaip Prema Baba. Ar ne kažko panašaus tikėjosi ir pirmieji krikščionys? Ar tame nebūta desperacijos?

Turbūt niekad nesužinosime, kaip ten viskas iš tiesų buvo, bet... Praėjo 2000 metų, o Jėzus kaip negrįžta, taip negrįžta... Deja, galit būti ramūs – negrįš ir 4000 ar 7000 metais.

Taigi, raginčiau imtis sveiko proto ir permąstyti, ką reiškia būti krikščioniu. Išeitys praktiškai tik dvi – krikščionybė turi arba keistis, arba mirti.

Linas rašė...

Na aš sutinku, kad krikščionybė(turbūt turi omenyje katalikybę) turi arba keistis arba mirti.Beje, pasaulyje krikščionybė labai sparčiai keičiasi ir auga. Žmonės sugrįžta prie biblijos laikų paprastumo. O dėl įrodymų, tai tiems, kas ieško, Dievas asmeniškai įrodo, kad Jėzus prisikėlė. Krikščionis turi asmeninį bendravimą su Dievu, o ne tikėjimą protu. Todėl Biblijoje aprašyti dalykai yra artimi, o ne istoriniai.

judas rašė...

Skirtingai nuo pirmuju Jezaus mokiniu,kurie savo akimis mate ir rankomis liete fizini Jezaus kuna,mes neisgyvenome netekties.Ir neisgyvensime.
Jezaus mirimas- buvo Jo sugryzimas,tik kita forma,dvasine.Jis siandiena gyvena kaip Dvasia mokiniu dvasioje.Mes patyriame tai savo dvasia,o ne protu,suvokiame dvasinius dalykus dvasiskai,o ne sieliskai.
Praejo 2000m.,bet zmones vis dar itiki ir tiki Jezumi,Ji myli...vis dar krikscionis persekioja del Jezaus,zudo..ir neziurint i tai Jo baznycia auga,ir Jis butinai ateis antra karta,su fiziniu kunu,ir visi tai pamatys.

Sai Baba mire ir jo nebera.Like pasekejai,liko be mokytojo...kas prisimins ir seks Sai Baba po 2000m?

Ayin rašė...

Sakyčiau, kad ne tik katalikybė turi keistis. Kartais net stebiuosi, bet būtent katalikybė kai kuriais atžvilgiais mažiau radikali (nors šiaip jau dogmatiškesnė) nei protestantizmas. Na, kad ir dėl Biblijos... Fundamentalistai tiki jos neklaidingumu, o katalikai linkę į kompromisą (atmeta mitologines istorines apie tvaną, Samsoną ir t. t.). Ir ne tik tai. Pvz., labai "bjauri" doktrina yra nuteisinimas tikėjimu, suponuojanti, kad kitatikiai negali būti nuteisinti. O tai kaip tada su kokiais Australijos aborigenais ar Amerikos indėnais? Daugiau nei 1000 metų po Kristaus niekas jų neevangelizavo...

Bet kur visos šaknys? O tos šaknys tradicinės krikščionybės šerdyje – atpirkimo doktrinoje. Jums niekas nedraudžia laikytis tradicinės sampratos, tačiau ta atpirkimo doktrina buvo suformuluota tikrai ne paties Jėzaus, o greičiausiai Pauliaus Tarsiečio. Pats Jėzus nei ten kokiu Dievu nei vieninteliu keliu skelbėsi. Visa tai į jo lūpas įdėjo vėlesni krikščionys. Na, per daug neišsiplėsiu, kam įdomu, gali plačiau pasiskaityti patys.

"Sai Baba mire ir jo nebera.Like pasekejai,liko be mokytojo...kas prisimins ir seks Sai Baba po 2000m?"

Žinok, Judai, Buda irgi mirė, taip pat ir Mahometas... Niekas jų neprisimena ir neseka? Tai iš kur tie ~1,5 milijardo musulmonų ir 350–500 mln. budistų? Sakysi, suklaidinti, pražuvėliai? Iš kur žinai, kad tu pats nesi toks? Patyrei savo dvasia? Kitatikiai irgi panašiai kalba, bet toks požiūris gana naivus ir nelabai skiriasi nuo įsitikinimo, kad mano rasė, tauta yra pranašiausia ir geriausia.

Raginčiau visus pažvelgti plačiau ir atrasti ką nors šviesaus ir įkvepiančio ir kitose religijose. O jei manot, kad tik jūsų kelias yra vienintelis tikras ir teisingas, tai mažai kuo skiriatės nuo fanatiškų sektantų.

Linas rašė...

Na gerb Ayin jūs teisus -visos religijos gražios, panašios savo formomis, moko gerio ir t.t. Tačiau tai dažniau žmogaus pastangos įprasminti save ir Dievo paiešką. Ateistams - jos puikus taikinys, kadangi iš esmės religijų pasekėjai negali paaišinti nei kam nei kodėl kažką daro.
Biblijoje nėra nei mitologijos nei legendų -sukūrimas,Nojaus tvanas ir kiti dalykai patvirtinami mokslo, tik nenoriu plėtotis.Katalikybė tokia pliuralistinė, kad ir evoliucija pripažįsta, nes negali paaiškinti daugelio dalykų, juk elementariai jais netiki.
Rašai "Pats Jėzus nei ten kokiu Dievu nei vieninteliu keliu skelbėsi". Skelbėsi ir vadinosi ir įrodė, apsėjo ir be Pauliaus tarsiečio pagalbos:) Tiesiog Biblija reikia pavartyt.

judas rašė...

Atrades,o tikslau Dievo atrastas-kitu keliu daugiau nebeiesko.Tik Kristus yra Kelias Jn.14:6.Visi kiti keliai geri zmoniu akyse,bet visu ju galas-prazutis.
Mire Buda,mire Mahometas,bet nei vienas neprisikele.Liko tik ju mokymas,pasekejai,bet be mokytoju,be ganytoju...
Jie neatpirko savo mokiniu,jie netapo gyvybe teikiancia Dvasia ir neatgimde savo mokiniu.Jie niekam nesuteike amzinojo gyvenimo,jie paliko tik savo mokyma,bet be gyvybes...

Krikscioniskas tikejimas pastatytas ant Asmenybes,o ne ant doktrinu.Visos kitos religijos pastatytos tik ant doktrinu...Nei Buda,nei Mahomedas nereikalavo is savo pasekeju tiketi i juos,myleti juos,bei jie nesake,kad yra pasaulio sviesa,gyvybes duona nuzengusi is dangausir t.t....

Taigi,kas JIS,Jezus is Nazareto?Kas JIs yra?
Kai zmogus pamato,kas Jis yra-jis itiki JUO!:)
Amen!

Ayin rašė...

Na, tai tikėkit jūs, Linai, ta Biblija paraidžiui ir toliau. Ar kas draudžia? Jei nuo to jums geriau...

Bet kad mokslas patvirtintų kokį ten tvaną... http://www.skepdic.com/noahsark.html Elementari logika.

Kritiškas žvilgsnis į Bibliją ir subalansuotas skepticizmas nepakenks, nors šiaip jau kai kurie "skeptikai" man labai primena fanatiškus krikščionis. :-) Ir pagiežingi dažnai kaip kokios kasdien į bažnyčią einančios davatkos...

Tai tiek. Toliau diskutuoti manau neverta, nes nė viena pusė savo požiūrio keisti nežada. ;-)

Linas rašė...

Diskutuoti visada verta:) Ar būtinai diskusijos tikslas turi būti sudirbti kitą ar pakeisti jo pažiūras? Manau, ne, mes visi mąstom skirtingai, kodėl tuo nepasidalinus.
Skepticizmas yra gerai ir sveikas daiktas, kol netampa gyvenimo būdu. O Lietuvoj skepticizmu nieko nenustebinsi, tai tiesiog nacionalinė sporto šaka:)
Aš bent galvoju, kad gyventi reikia ką nors teigiant, o ne nuolat neigiant. Tai tas pats kas visą gyvenimą dirbti gyvulių skerdiku - pjauni, kraujas, patiri malonumą, pjauni, pjauni... Paskui mati, kad nieko kito jau nebemoki, liūdnas variantas.

Kestutis rašė...

Na del tvano labai paprastas mokslinis faktas - yra rasta suakmenejusi Nojaus arka Turkijos kalnuose ;)

Anonimiškas rašė...

Aian pats protingiausias iš visų. Deja, ta pats Dievo žodis sako, kad atsiras tokių šaipūnų paskutiniais laikais, kurie sakys: "Kur Jo atėjimo pažadas". Matote gerbiamasis, jūs to negalite suprasti, nes Biblija skaitoma, vertinama ir suprantama tikėjimu. Vienam tai tik rinkiny sakinių, kitam tai gyva, kalbanti knyga. Pažiūrėkit filmą "The book of Eli", ten gana neblogai atskleista šita tiesa. MEs tą patyrėme patys ir turime savo liudijimą, kad sakome tiesą :). Tikriausiai gerbiamasis jums kaip ir daugeliui nekilo mintis, kad mūsų cituojamas eilutes Biblijos ne mes, o jūs suprantate pažodžiui ar paraidžiui? Čia kaip pastebiu nuolatinis tvirtas įsitikinimas visų kritikuotojų :).

Aborigenas, kuris negirdėjo apie Kristų Australijoje niekada lygiai taip pat eis pas Viešpatį ir Biblija tą sako, kad pagonys, kurie neturi įstatymo, bet vykdo įstatymą savo širdyse iš prigimties yra geriau nei žydai, kurie turi įstatymą, bet jo nevykdo. Tokia tiesa. Visi esame nuo Adomo ir Ievos, tik skirtingomis kultūromis, kalbomis ir t.t, o bendriniai širdies vidiniais nuostatai tie patys :).