antradienis, balandžio 12, 2011

Maskvoje žmonės pasipriešino stačiatikių siekiui užgrobti parką


Religijų politika visur panaši - per valdžios viršūnėlės veikiama ir įteigiama, kad taip gelbstima tauta. Tiesa, religiniai veikėjai nesikuklina - užima pačias geriausias miestų vietas, įtikinėdami, kad daro be galo svarbų darbą, net jei žmonės tam ir atvirai priešinasi.
Maskvoje netikėtai stačiatikių siekis pastatyti naują cerkvę sutiko aršų gyventojų pasipriešinimą, mat cerkvė Vakarinio Degunino rajono parke norima statyti vietoje, kur gyventojai mėgsta leisti laiką. Stačiatikiai pateikė filmuotą medžiagą, kur esą juos "žiauriai puola ateistai". Medžiagoje matyti, kaip stačiatikių atstovas protestuotojams rodo dokumentus, kalba valdininkai, kaip čia viskas "teisėta, statinys tik laikinas", kaip valdžia leido, tačiau nesigirdi įtikinėjimo, kad "jums reikia bažnyčios". Tiesiog teigiama - "valdžia mums leido, viskas zakonno, pažiūrėkit, komisijos nustatė" ir t.t.
Karas tarp gyventojų ir stačiatikių tik prasideda, mat vos pradėjus statyti karkasą, grupė gyventojų tuoj pat jį išardė. Žinoma, dabar įsijungs milicija ir prokuratūra, atrodo, kad argumetų "žmonėms bažnyčios reikia", nebeliko, tik siekis bet kokiom priemonėm užgrobti sklypą. 
Pagal interfaxs

Komentarų nėra: