pirmadienis, balandžio 11, 2011

Giedrius Saulytis tapo teologijos mokslo daktaru

Londono Teologijos mokykloje kovo 14 d. bendrijos „Tikėjimo žodis“ vyresnysis pastorius Giedrius Saulytis apsigynė daktaro disertaciją tema „XX a. pastoracinės teologijos kryptys bei jų santykis su pastoracine patirtimi posovietinėje Lietuvoje", praneša www.btz.lt.
Kaip sakė pats G.Saulytis, komisija nusprendė suteikti jam daktaro laipsnį su minimaliais darbo pataisymais. Pagal britų švietimo sistemos nuostatus tai yra antras įvertinimo variantas iš penkių galimų: pirmas - kai suteikiamas daktaro laipsnis be jokių darbo pataisymų (taip būna labai retai, kai, pavyzdžiui, disertacijos autorius jau yra apsigynęs laipsnį kitoje mokslo srityje, parašęs daug darbų ir jo ginamoji disertacija yra absoliučiai nepriekaištinga); trečias - suteikiamas daktaro laipsnis su didesniais darbo pataisymais ir t.t.

27 komentarai:

judas rašė...

Dabar belieka tik sekmingai apsiginti prie Kristaus teismo krases...Tik ten visai kiti vertinimo standartai bus.

Linas rašė...

Judai, o kur sveikinimai ir gėlės?:)

judas rašė...

Yra kam sveikinti, as nesveikinsiu.Jeigu sveikinciau, tai tuom parodyciau,kad pritariu sio zmogaus daromai karjerai,ir ji palaikau.
Viespats nepasauke musu lipti karjeros laiptais,bet atsizadeti saves.

Elijah rašė...

....tai dabar lieka tik su Jeschua susitikt ugnyje ir gales tapti mokiniu kaip Saulius

Linas rašė...

Na kiek žinau žmonės pašaukti palaikyti vienas kitą:)Net neįtariau, kad gauti mokslinį laipsnį yra beveik nusikaltimas...

Ramaškė rašė...

Nemanau,kad siekti teologinio išsilavinimo su "vargšo dvasia" prieš Dievą yra blogis.Taip pat nemanau,kad neįgyti jokio išsilavinimo,mylint Jį ir žinant,kad tokia yra Jo valia, yra nuodėmė.Tačiau užgniaužta nuoskauda,kuri pabrėžtinai pareiškia,jog neklysta,nustatydama Dievo tarnų kokybę ir teigia,jog jeigu kiti nėra tokie ar bent panašūs į mane ar keletą,tokių kaip aš,tuomet negali būti tikras krikščionis - tai jau leidžia negerą kvapą.Lyg mes galėtume begėdiškai atsistoti šalia Visagalio ir suskirstyti Dievo vaikus į avis ir ožius.Nereikėtų pamiršti,kad šią teisę turi išimtinai tik Kristus.
Aš pasakiau. Hau.:))

Linas rašė...

Don kabaljeros Ramosai, pritariu jūsų posakiams:) Mane jau baigia pripjaut tas neigiamas lietuviškas mentalitetas. Tau gerai, sauletojoj ispanijoj turbūt dauguma pozityvūs:)

Olgerdas rašė...

Judas rase:

Viespats nepasauke musu lipti karjeros laiptais,bet atsizadeti saves.
****
Judai, ar tik ne pats ant saves nepasisakei cia? Kazko man taip sviecias, kad Viespats butent tave pasauke atsizadet saves ir savo, kaip etatinio zirzentojo, karjeros :)

Ramaškė rašė...

Labas,Linai.Nenusimink dėl nepatenkintų labai,juk ne tavo amatas juos tenkinti,ar ne?
O saulės pas mani netrūksta,virš 30 jau kala.Ale negera ta saulė pavasary...Vietiniai slepiasi,kas kur gali,tik paplūdimiuose kvaili ir arogantiškai naivūs turistai galvoja labai cool atrodantys.
Kai nėra Dievo baimės,tai ar karšta ar šalta nebus pozityvo.O ir tas pozityvus mąstymas,jeigu tik žmogiško išauklėjimo pasekmė,tai irgi ne visadu tinkamas yr.Tai geriau ieškot Viešpaties,bent aš tep manau:)

Ramaškė (Don Ramon) rašė...

A,ir dar:pakoreguosiu tavo užusienio kalbų žinias.Don caballero (ne kabaljeros) yra daugiau Argentinoje paplitęs pasakymas. Jei nori ispaniškai man ku nors pasakyt,tai būtų: Como te va don Ramon arba Que tal te va las vida.

Linas rašė...

O don Ramon esi kaip atgaivinantis prisirpęs Ispaniškas apelsinas lietuviškų rūgščių kopūstų valgiaraštyje:)

judas rašė...

Olgerdai,kol dar tau paciam svieciasi,negali nieko daryti del Viespaties:)

judas rašė...

Visi issake savo nuomones ir tiek...

Linas rašė...

Na jūs kaip norit, bet aš G.Saulytį sveikinu.

Elijah rašė...

Siaip nuodeme yra nuodeme...su moksliniu laipsniu cia nieko bendro...kiekvienas serga uz savo komanda...svarbu kad issigelbetu...

Linas rašė...

Elijau, nelabai suprantu, ką kalbi. Gal būtų galima aiškiau, kas ta nuodėmė, kas ta komanda... ir kuo tai siejasi su moksliniu darbu

Ramaškė rašė...

Ne be reikalo pasauliečiai juokiasi iš tikinčiųjų,kad tie esą labai naivūs.Na,naivumas Viešpatyje nėra gi blogai,o va štai smegenų išplovimas krikščionims,tai jau gali pasibaigti tragedija.Tuščiasmegenystės arba įsivaizduojamo tikro tikėjimo simptomai:
1.Įtarinėjimas kitus krikščionis esant simuliantais ir netikrai išgelbėtais.
2. Ypatingai aštrus regėjimas kitų judesiams fiksuoti,tačiau beviltiška gliaukoma,kai reikia save įvertinti.
3. Itin išraiškus savęs žeminimo demonstravimas.
4. Traumatinis skirstymasis į gerus,nelabai gerus ir blogus.
5. Hipertenzinis maldingumas,kuris pačiam dažnai išlenda per užpakalį.
6. Dekoratyviniai gyvenimo vaisiai,už kurių tėra tik didėjantis nusivylimas trumpomis akistatomis su pačiais savim(nes su Dievu nežino,ką reiškia)

Zita rašė...

Atsargiau, Ramaške, taip tiesiai pataikydamas su tokiom tiesom gali ir tas akis išdurt, kurias dar turime. Gerai, kad dar spėjam užsimerkt prieš tokias tiesas :)))))

Ramaškė rašė...

Tikiuosi,kad nei vieno nepadūriau...:) Juk aš čia su meila,skant.Iš savo liūdnos tačiau vertingos ankstyvosios patirties pasiguodžiau...

Anonimiškas rašė...

O aš džiaugiuosi dėl Sauliaus. Reikia mokytų žmonių mums, Kristaus mokiniams. Religingieji tik ir stengiasi pašiepti ir pasityčioti, kad bemoksliai esam, neišmanom teologijos ir drystam mokytis žmones. Na va, jau vienam negalės taip sakyt :).

judas rašė...

Vargsu ir bemoksliu zemeje uztekejo teologijos saule...Tokia pirma mintis atejo perskaicius paskutini komentara.:)

Linas rašė...

OI Judai, nu tu čia gerai pasakei, beveik įsivaizdavau:) Don Ramon, ale tu dabar kad žiebei kaip paskutinis dzūkų partizanas, kur ispaniškas lengvumas:)

Ramaškė rašė...

A kų, ing partizanų pasnešiau?Nu lyg tai da ne.Nu a ispaniokai tai ne visadu langvi yr,visai ne tep kap tu misliji.

Olgerdas rašė...

Neduok pavalgyt, duok padiskutuot :)...

Elijah rašė...

Joooo...idomus tie krikscioniai...jei zmogus sakosi esas krikscionis, tai dar dvasiniame kalejime tupi, o setonas tas visas kameras kontroliuoja...Aciu Gyvojo Dievo Sunui uz ta ZYGDARBI...tai tu ir nesupranti manes linuk...

Anonimiškas rašė...

Jūs mažiau komentuokite tuščiai, o eikite Dievo darbus dirbti. Rado čia ginčytis dėl ko. Jei tau Judai nepatink mano komentaras nebūtina įžeidinėti manes su savo kandžia ironija - Teisuoli.

judas rašė...

Mes tusciai komentuojame,mes nedirbame Dievo darbu,mes gincyjames,Judui nepatinka tavo komentaras,Judas tave izeidineja kandzia ironija,Judas Teisuolis....:).Kiek viename mazame komentare neigiamumo!!!
Zmogau,ko toks nelaimingas?Gal ne komentarai tusti,gal cia nera gincu,ir niekas taves cia kandziai neizeidineja...A?