šeštadienis, balandžio 16, 2011

Katalikų bažnyčia nepaleis jokiu būdu

Katalikų kažnyčia akivaizdžiai pademonstravo, kad ji - vienintelė organizacija, iš kurios neįmanoma pasitraukti. Klebonai dažnai gąsdina sektomis, kaip jos laiko žmones per prievartą, tačiau  visoms pasaulio sektoms dar toli iki katalikybės  - ji atsisako paleisti žmones, net kai jie to reikalauja. Penktadienį vyko akcija "Apostazė 2011", apie dvi dešimtys jaunuolių nuėjo į Vilniaus arkivyskupijos kuriją, kur su jais susitikusio Vilniaus vyskupo augziliaro Arūno Poniškaičio reikalavo išduoti pažymėjimus, kad jie oficialiai atsisakė Romos Katalikų Bažnyčios. Vyskupas A. Poniškaitis pareiškė... kad žmonės laisvi gyventi pagal savo įsitikinimus ir jokie atsiskyrimą nuo RKB patvirtinantys pažymėjimai nėra išduodami.
A. Poniškaitis aiškino, kad Lietuvos katalikų bažnyčioje... tokia procedūra nenumatyta. „Tvarkos, kad iš krikšto knygų būtų išbraukiami įrašai apie suteiktą krikštą, Lietuvoje nėra. Bet Lietuvoje žmogus yra visiškai laisvas deklaruoti kokį nori tikėjimą ir gyventi pagal savo įsitikinimus, eiti į bažnyčią, ar neiti“, - po susitikimo kalbėjo A. Poniškaitis, praneša "Delfi".
Taigi, tėvai, besiruošiantys krikštyti vaikus katalikų bažnyčioje, turi rimtai susimąstyti - po šio veiksmo iš katalikybės dokumentaliai pasitraukti bus neįmanoma.

1 komentaras:

Zita rašė...

Čia trūksta tik vieno taško - privalomo mokesčio už bažnyčią įvedimo ir tada paaiškės kodėl "Tvarkos, kad iš krikšto knygų būtų išbraukiami įrašai apie suteiktą krikštą, Lietuvoje nėra". Tada bus taip, kad deklaruok ką nori, bet piniginius reikalus susitvarkom pagal įrašus :)