šeštadienis, balandžio 09, 2011

Vokietijoje sąžinę koreaguos... tabletėmis

"Neturi sąžinės" - meta vieni kitiems žmonės, parodydami, koks esi degradavęs. Sąžinė yra pagrindinis asmenybės forpostas, kuris saugo žmogų socialinėje aplinkoje. Niekas nenori bendrauti su tuo, kuris "sąžinės neturi". Tačiau, jei kam trūksta sąžinės - ne bėda. Vokiečių mokslininkai atlieka eksperimentus su psichotropiniais preparatais, kad iš nusikaltėlių padarytų... gerus žmones. Kitaip sakant, gali atsirasti toks elementas kaip "cheminė sąžinė",- praneša "Welt Online".
Jau dabar yra vaistų, kurie kažkiek pakeičia socialinį elgesį, bet vokiečiai žengė dar toliau - jie atlieka eksperimentus su žmonėmis, kad pakeltų jų dorovingumą. Mokslininkai teigia, kad tokios tabletės nusikaltėliams bus naudingos - geriau jos negu kalinimas iki gyvos galvos, tačiau pabrėžia, kad tabletės veiks tik biocheminius smegenų procesus, prie to dar reikia valios ir noro pasikeisti. Žmogaus elgesį juk negalima aiškinti tik cheminiais procesais.
Johenas Volmenas iš Medicinos etikos instituto prognozuoja, kad nepaisant idėjos patrauklumo, tokios tabletės neturės paklausos.
Na, manau, kad tokių tablečių Lietuvoje tikrai lauktume, o kai kurioms gyventojų grupėms jas reiktų gerti privalomai, sakykim, Seimo ir Vyriausybės nariams, politikams - iš ryto prieš pradedant darbus būtinai po piliulę. Procesą net būtų galima filmuoti ir pateikti rinkėjams. Sakykim, prieš rinkimus galima būti net filmukus susukti - "Aš turiu sąžinę", kuriame tariamas kandidatas kasdien išgeria nustatytą dozę sąžinei palaikyti, apie tai pasakoja jo gydytojasir t.t.
Tiesiog žavios perspektyvos, palinkėkime vokiečių mokslininkams sėkmės, o jau lietuviai mokės pritaikyti.
Pagal NXL

2 komentarai:

Zita rašė...

ir svarbiausia, nepamirškime, kad jos bus labai naudingos ne tik semui, bet ir mūsų kaimynams, giminėms ir atrimiesiems, viršininkams ir bendradarbiams. Netgi krikščionims.
Gal jos nekainuos labai brangiai, nes poreikis tiesiog, masinis. Kiek gi tokių turinčių sąžinę, paprastai tik "ąš" :))))

judas rašė...

Ko tik zmogus neprigalvoja,kad tik apeiti Dieva...gal greitu laiku bus israstos tabletes suteikiancios galia tapti Dievo vaikais?
Kol krikscionys miega,priesas darbuojasi,ane?