šeštadienis, balandžio 16, 2011

Vyskupas - "tai ne pedofilija, nes vaikai neprieštaravo"...

Belgija šokiruota dar kartą. Dabar jau viešumoje pasirodžiusio buvusio Katalikų bažnyčios Briugės vyskupo Rogerio Vangheluwe žodžiais. Vyskupas Rogeris Vangheluwe iš Briugės atsistatydino jau prieš metus. Prašydamas, kad popiežius jį atleistų iš pareigų, jis pats prisipažino, jog kai buvo kunigas, o taip pat ir vyskupavimo pradžioje, seksualiai išnaudojo jo aplinkai priklaususį jaunuolį.
Tačiau dabar pasirodė, kad auka buvo ne viena, buvo tvirkinamas ir dar vienas sūnėnas, tačiau vyskupas nelaiko tai pedofilija, nes "vaikai neprieštaravo"... pranša BBC. "Tai neturi nieko bendro su seksualumu",- pareiškė  Vangheluwe. Jo žodžiais, sūnėnai miegodavo su juo vienoje lovoje. "Tai prasidėdavo kaip žaidimas ir tai niekada nebuvo išprievartavimo klausimas... Tai buvo tiesiog nedideli santykiai ir aš nemačiau, kad mano sūnėnai prieštarautų, buvo netgi atvirkščiai. Tai nebuvo grubus seksas",- aiškino buvęs vyskupas.
Apaštališkoji nunciatūra Belgijoje paskelbė, jog užbaigė buvusio Briugės vyskupo Rogerio Vangheluwe bylos tyrimą ir nusprendė, kad nusikaltęs vyskupas privalo palikti Belgijos teritoriją ir atlikti dvasinio ir psichologinio gydymosi kursą. Toks „bausmės“ būdas buvusiam Briugės vyskupui apstulbino belgus ir seksualinės dvasininkų prievartos aukas. Jie nutarė kreiptis į teismą. Belgijos dienraštis „De Standaard“  interneto svetainėje paskelbė, kad grupė nukentėjusiųjų į teismą ketina paduoti Vatikaną. Lytinės prievartos aukoms atstovaujantys advokatai Walter Van Steenbrugge ir Christine Musshe tvirtino jau ruošiantys ieškinį, praneša „Apostazė“.
„Kur girdėta, kad nusikaltėlis (R. Vangheluwe) būtų siunčiamas atostogų į Viduržemio jūros šalį?“ – klausė W. Van Steenbrugge, pridūręs, kad ieškinys Vatikanui jau parengtas ir derinamos tik kai kurios detalės.
Pasak advokatų, Šv. Sostas kaltinamas „aplaidumu, neveikimu ir neatsakingumu“. „Popiežius nesiėmė jokių veiksmų dėl lytinės prievartos nusikaltimų. Priešingai, jis davė specialius nurodymus, kad tokie atvejai būtų nuslėpti, o tuos, kurie nebendrininkavo ir netylėjo – ekskomunikuodavo“, – sakė W. Van Steenbrugge.

3 komentarai:

Zita rašė...

Gal aš lietuvių kalbos nesuprantu, ar čia tikrai taip parašyta: "Vyskupas - "tai ne pedofilija, nes vaikai neprieštaravo"...
A gal čia vertimo klaida?

A gal ir bereikalo klausiu. Kai obuolys pradeda pūti, tai nors ir išpjauni puvimo vietą, puvimo procesas nesustoja...

Linas rašė...

klausi be reikalo:)

Zita rašė...

Kartais man baisu skaityti tai ką čia įdedi, bet... gerai kad surenki visą info į vieną vietą. Telaimina Dievas šitą tavo darbą.