antradienis, balandžio 27, 2010

"Die Welt": Vatikanas leidžia lytinius santykius su 12 metų amžiaus asmenimis


Vokiečių "Die Welt" paskelbė, kokia padėtis Vatikane, tradiciškai prisistatančiame visos moralės sergėtoju ir šeimos globėju.Pasirodo, pagal įstatyminę bazę Vatikane leidžiamas seksas su 12 metų asmenimis, jeigu šie sutinka.
Tai žemiausia amžiaus riba Europoje. Tai reiškia, kad šiame mieste-valstybėje suaugusieji gali turėti lytinių santykių su dvylikamečiais vaikais, jei šie sutinka, praneša "Inopressa.ru"
Tai yra palikimas pagal Italijos baudžiamąją teisę nuo to laiko, kai 1929 m. Vatikanas buvo įkurtas dabartine forma ir priimtas Italijos baudžiamasis kodeksas.
Laikraštis rašo, kad kodekse buvo pakeitimų, pavyzdžiui, mirties bausmė panaikinta, tačiau šis straipsnis nebuvo pakeistas, nors Italija lytinės brandos amžius buvo padidintas iki 14 metų.
Kai kurie teisininkai, pavyzdžiui, profesorius Manfred Nowak iš Vienos, įsitikinę, kad Romos Katalikų Bažnyčia sąmoningai išlaiko 12 metų amžių lytiškai santykiauti. Grįsdamas savo nuomonę Novak nurodo Maltą ir Ispaniją. Maltoje - tas pats, o Ispanijoje lytinės brandos amžius buvo pakeistas nuo 12 iki 13 metų tik prieš septynerius metus. Europoje nė viena kita šalis nėra tokios katalikybė gerbėjos kaip Malta ir Ispanija.

1 komentaras:

Šauklys rašė...

Gal kada krikščionys prabus ir pradės tikėti Biblija, kad vatikanas tai miestas ant 7 kalvų iš apreiškimo knygos. Kuri sako, kad tai Babelė žemės šlykštybiu motina ir kviečia visus išeiti iš jos, neturėti nieko bendro su ja, kad neužsitraukti jos laukiančių negandų. Biblija mus moko, kad izraelitai išėjo, gerų norų vedimi, pažaisti, nepakluso Dievo įsakymui nesimaišyti su kitomis tautomis ir žuvo.