šeštadienis, balandžio 17, 2010

Indonezijoje auga krikščionybė


Musulmonų šeichas Salmanas al-Odecha pristatė ataskaitą apie krikščionybę islamo šalyse. “Ataskaita vadinasi “Krikščionių misionieriai išvalo islamo pasaulį”. Šią ataskaitą šeichas skaito islamo šalių politikams ir teologams. Jos paskirtis – paruošti atkirtį krikščionims.
Šeichas ypač susirūpinęs padėtimi Indonezijoje – daugiausiai gyventojų turinčioje islamo šalyje, kur 80 procentų gyventojų yra musulmonai. Pasak jo, krikščionių misionieriai jau pasiekė žymių laimėjimų čia. 65 procentai visų komercinių kompanijų Indonezijoje yra krikščionių rankose. Dauguma mokyklų – irgi, beje, tai geriausios mokyklos. Dauguma politikų – krikščionys, 65 procentai karininkų armijoje – krikščionys.
Indonezijoje veikia 27324 užsienio misionieriai, 44 Europos misionierių institutai, 20 amerikiečių. Krikščionių bažnyčių biudžetas per metus siekia apie 100 milijonų dolerių. Tai yra todėl, kad buvę musulmonai aukoja didelius pinigus Evangelijos skelbimui. Viena aviakompanija Indonezijoje visą savo pelną skiria Evangelijos skelbimui.
Nuotraukoje - islamo teologai baiminasi, kad krikščionybė islamo šalyse tapo rūkstančiu ugnikalniu, kuris bet kada gali išsiveržti.

Komentarų nėra: