penktadienis, balandžio 02, 2010

Prievarta kaltinamas artimas popiežiui vyskupas


Augsburgo vyskupas Walter Mixa, vienas iš artimiausių dabartiniio popiežiaus Benedikto XVI bendraminčių, pripažintas kaltu dėl mergaičių našlaičių prieglaudos auklėtinių plakimo ir pažeminimų bei patyčių Shrobenhauzene (Bavarija),šie namai yra jo jurisdikcijoje, praneša Didžiosios Britanijos laikraštis "The Times".
Ieškinys paduotas penkių aukų dėl dvasinio ganytojo prievartos, dalis merginų neslepia savo vardų.
68-metų vyskupas priklauso tai pačiai konservatorių frakcijai Vokietijos katalikybėje kaip Josephas Ratzingeris. Jis aktyviai rėmė dabartinio pontifiko rinkimų metu ir šiltai pritarė prieštaringiems jo sprendimams - pavyzdžiui, reabilitacija Holokausto neigėjui Richard Williamson, pasmerkimas "Izraelio apartheido" prieš palestiniečius.
Šią savaitę, Benediktas XVI kalbėjo prieš dešimtis tūkstančių katalikų Šventojo Petro aikštėje Romoje, Verbų (palmių) sekmadienio proga ir pasakė: jo nebaugina "beverčiai gandai". Šie žodžiai buvo atsakymas į skandalą, kuris susijęs su bandymu nutylėti tūkstančių mokinių katalikų mokyklose seksualiniu išnaudojimu,pranešė "The Times".
Šis pamokslas buvo netiesioginis atsakymas į Katalikų bažnyčią krečiantį seksualinį skandalą.
Pranešama, kad katalikų kunigų aukos ruošiasi paduoti kolektyvinį ieškinį prieš Vatikaną, kas skandalą išves į naują lygmenį. Romos katalikų bažnyčia planuoja kovoti su "skandalinga žiniasklaida".
Pagal dokumentus, paskelbtus praeitą savaitę laikraščio "The New York Times, 1996 m. Romos katalikų bažnyčios vadovas Jungtinėse Amerikos Valstijose arkivyskupas Rembert G. Uiklend siųtę Vatikano Tikėjimo kongregacijai, kuriai vadovavo 1981-2005 Josephas Ratzingeris,eilę laiškų.
Pagal "Religio.Ru".

Nuotraukoje - popiežiui Benediktui XVI nepakaks nuplauti kojas tik keliolikai išrinktųjų. Tūkstančiai kunigų prievartos aukų pasaulyje reikalauja to paties.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Man tik idomu: kada jau uzdraus sia kataliku sekta? Manau kad butu pats laikas! Paviesinti visus ju nesvarius darbelius ir uzdrausti, o turta perduoti valstybei, stai ir bus lesu saltinis krizei pazaboti )))

Šauklys rašė...

Deja, mielasis, Biblija mums sako, kad ta sekta padarys žvėries ženklą (ekumeninę sąjungą) ir tokio mąstymo žmogelius kaip tu paskelbs už įstatymo ribų, gal pripažins nesantaikos kurstytoju, visuomenei pavojingu. Taigi prieš rašydamas tokius komentarus pasvarstyk prieš kokią galingą sistemą kalbi.
Pvz. mūsų gerbiamų kaimynų lenkų ekonomika, pramonė, gamyba klesti; paskutinis Dievo ir žmonių tarpininkas (popiežius) buvo mūsų kaimynėlis. Visi pasaulio pinigai yra pas katalikus ir žydus, ir greitai Romos (katalikų) imperija parodys tikrąjį savo veidą.

Judas rašė...

Tadai,o tu ar pasvarstei,is kokios galingos sistemos ragini zmones iseiti?:))O jei jie ims ir iseis,kur jiems eiti?Ka tu gali jiems pasiulyti,ir kur tu juos galetum nuvesti?