trečiadienis, balandžio 07, 2010

Anykščiuose moksleiviai ateitininkai svarstys lytiškumo klausimus


Ketvirtadienį, balandžio 8 d., Anykščiuose prasideda tradicinis moksleiviams skirtas renginys – Moksleivių ateitininkų pavasario akademija 2010 (MAPA'10), praneša Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba.
Akademijoje dalyvaus daugiau nei pusšimtis moksleivių iš visos Lietuvos. Keturias dienas jie gilinsis į lytiškumo klausimus, kalbės apie šeimyniškumą, skirtingą meilės sampratą.
„Šios temos nepaprastai aktualios šiomis dienomis, kai viešojoje šalies erdvėje kaunasi keli visiškai skirtingi požiūriai į lytinio tapatumo svarbą, šeimos sampratą“, – sako studentas Audrys Kukulskis, Moksleivių ateitininkų sąjungos valdybos pirmininkas. Akademijoje paaugliai susipažins su katalikišku požiūriu į vyro bei moters prigimčių skirtybes ir panašumus.
Akademijos temą analizuoti padės humoristas Rimas Šapauskas, kunigai Andrius Narbekovas, Ričardas Doveika, bei kiti. Renginyje moksleiviams, suskirstytiems pagal amžių į grupeles, vadovaus beveik dvi dešimtys iš anksto pasiruošusių katalikų studentų.
Pačių dalyvių aktyvumas tokiuose moksleivių ateitininkų renginiuose ypač skatinamas ir laukiamas. Norintieji patekti į akademiją rašė rašinius duotomis temomis. Įvertinus, darbus, nekokybiškų rašinių autoriai į renginį pakviesti nebuvo. Geriausi rašiniai akademijos metu apdovanojami, vėliau spausdinami „Ateities“ žurnale, talpinami internete. „Nepaisant šio sudėtingo reikalavimo ir laukiančių trijų naktų, miegant ant mokyklos grindų, norinčiųjų keliauti į MAPA'10 netrūko“, – džiaugiasi A. Kukulskis.
Studentas priduria, kad katalikų intelektualų ugdymas buvo ir tebėra vienas iš pagrindinių Ateitininkų federacijos siekių. „Savo gretose mes turėjome tokius filosofus kaip Antaną Maceiną, Stasį Šalkauskį, vis dar tebeturime jų darbus, bet reikia vykusiai reaguoti ir į iššūkius, metamus mūsų dienomis, ruošti jaunimą neišvengiamoms šių laikų kovoms“, – sako A. Kukulskis.

Nuotraukoje - ateitininkų poilsis.
Nuotrauka iš tikiu.lt

Komentarų nėra: