penktadienis, balandžio 09, 2010

Britai ieško, kaip apeiti popiežiaus imunitetą


Šiemet popiežius Benediktas XVI vyks į Didžiąją Britaniją kaip valstybės galva. Daugiau kaip 10 000 britų pasirašė peticiją, kuria reikalaujama atšaukti popiežiaus, kaip Vatikano valstybės galvos, vizitą. Toks vizitas atsieis Didžiajai Britanijai 22,5 milijono dolerių. Britų juristai ieško įstatymuose galimybės apeiti Popiežiaus, kaip Vatikano valstybės vadovo, imunitetą, kad pradėti teisminį tyrimą už "sistemingą šventikų pedofilų dangstymą" ir paskelbti tai nusikaltimu prieš žmoniją, praneša "Regions.ru" ir "Associated Press".
"Vatikanas - ne tikra valstybė, o Musolinio darinys",- tvirtina vieni. "Vatikanas turi valstybinius santykius su 170 šalių, bet nėra JT, ten jis stebėtojas",- atsakoma jiems. "Tačiau juk kiti religiniai lyderiai tokių privilegijų ir imuniteto neturi, kodėl taikyti reikėtų popiežiui",- sako kiti.
Regions.ru, prisiminė, kad 2005 metais JAV, kai kilo katalikų kunigų pedofilijos skandalas, prezidentas Džordžas Bušas pareiškė, kad kaip užsienio valstybės galva, popiežius turi imunitetą.

Nuotraukoje - popiežiai turi valstybės vadovų imunitetą, todėl gali nesibaiminti.

Komentarų nėra: