šeštadienis, balandžio 03, 2010

"Hamas" įkūrėjo sūnus pamokslauja apie Kristų


"Hamas" įkūrėjo sūnus Mosabas Hasanas Jusefas pamokslauja apie Kristų. Šis žmogus tapo daugybės pranešimų žiniasklaidoje herojumi, juk jis - vienas iš teroristinio judėjimo įkūrėjo sūnus. Neseniai jis išleido knygą, kurioje pasakoja kaip atrado Kristų. Joje jis pasakoja kaip atsisakė terorizmo ir rado tikrą ramybę tikėjimu į Jėzų Kristų ir atėjo į bažnyčią, praneša ProChurch.info.
Jis sakė:"Man reikėjo 6 metų studijų, pasikeitimas neatėjo per vieną dieną. Studijavau islamą, krikščionybę, kitas religijas.Bet nepriedavau jokios išvados - vienintelis kelias, kuriame radau ramybę, - Jėzus Kristus".
Savo knygoje jis pasakoja apie islamo esmę ir apie dievą, kurį pateikia Koranas.Po knygos pasirodymo jo atsisakė tėvas, o jį turi saugoti ginkluota apsauga.
Mosabas Hasanas Jusefas sako:"Aš žinau tėvo širdį, žinau musulmonų širdis, jie turi uolumo Dievui, nori jam tarnauti ir tai verčia mane dar labiau grumtis su priežastimis, kurios verčia mano tėvą atsisakyti manęs. Jis tiesiog vykdo Korano dievo valią, o to dievo vaisiai - žudynės, terorizmas, moterų mušimas, vaikų nužudymai".
Jis ragina bažnyčias aktyviau skelbti Kristų palestiniečiams ir žydams, kad jie rastų taikos kelią per tikėjimą.
"Hamas" yra arabiškos frazės Harakat al-Muqawama al-Islamiyya („Islamo pasipriešinimo judėjimas“). Akronimas taip pat arabų kalboj reiškia „atsidavimą“.
Hamas karinis sparnas įkurtas 1992 m. ir vadinamas Izz ad-Din al-Qassam brigadomis šeichui Izz ad-Din al-Qassam, šiuolaikinės arabų rezistencijos tėvui, nužudytam britų 1935 m., atminti. Ginkluotos Hamas kuopos save taip pat vadina „Ayyash studentais“, „Pionieriaus studentais“ ar „Yahya Ayyash daliniais“ atminti Yahya Ayyash, vieną pirmųjų Hamas sprogdintojų.

Komentarų nėra: