šeštadienis, balandžio 24, 2010

Katalikų kunigo suburta ginkluota grupė žudė evangelinius krikščionis


Kolumbijos valdžios atstovai pranešė, kad Katalikų bažnyčios kunigo Medelino miesto apylinkėse suburta ginkluota grupė žudė ir prievartavo evangelinius krikščionis, tiek pastorius, tiek paprastus bažnyčių lankytojus.
Kunigas Oskaras Ortis Znao buvo suimtas balandžio viduryje praneša "Седмица.ru" irCatholic News Service (CNS).
Medelino prokurorė Marta Penagos pateikė kunigo kaltės įrodymus - liudininkų parodymus ir telefonų pokalbius, tyrimas tęsėsi metus. Prokurorė papasakojo, kaip kunigas Oskaras Ortis sukūrė sukarintą dešiniųjų grupuotę San Antonijo de Prado mieste. Vadinamosios "dešiniųjų grupuotės" JAV pripažintos teroristinėmis organizacijomis, o jų veikimo būdas labai žiaurus - žinomi atvejai, kai priešininkus jos supjausto benzininiais pjūklais gyvus. Taip pat jos vykdo "socialinius" valymus - žudo prostitutes, narkomanus - visus, kurie, jų manymų, kenksmingi.
Kunigas Oskaras buvo populiari figūra San Antonijo de Prado mieste, po jo suėmimo vyko protesto maršas, gyventojai teigė, kad kunigas tik padėjo išvalyti miesto apylinkes nuo nusikaltėlių.
Kol kas kunigas yra namų arešte, kol vyksta teismo procesas.
Tai ne pirmas kartas, kai Kolumbijoje katalikų kunigai demaskuojami ryšiais su neteisėtomis ginkluotomis grupuotėmis. Kai kurie iš jų vaidino žymų vaidmenį sukuriant dvi kairiųjų sukarintas grupes.

Komentarų nėra: