ketvirtadienis, balandžio 22, 2010

Kardinolą nušalino nuo iškilmingų mišių


Vatikano kardinolas D.Castrillonas Hoyosas buvo nušalintas nuo iškilmingų mišių JAV Vašingtone, kurioms pasiruošimas užtruko trejus metus, kai pedofilijos aukos ėmė protestuoti. Pedofilijos aukos kreipėsi reikalaudamos nušalinti jį, nes kardinolas gynė pedofilą kunigą, praneša BBC. Aukoti su juo aukas atsisakė ir keletas vietinių kunigų, todėl buvo nutarta rašti jam pamainą.
Vatikanas patvirtino, kad kardinolas, iš Kolumbijos kilęs konservatyvių pažiūrų D.Castrillonas Hoyosas, 2001 metais pagyrė vieną Prancūzijos vyskupą, kuris nepranešė policijai apie vaikus lytiškai išnaudojusį kunigą.
2001 metų rugsėjo 8 dieną parašytame laiške kardinolas Dario Castrillonas Hoyosas teisino Prancūzijos vyskupo Pierre'o Picano sprendimą nepranešti teisėsaugai apie kunigą, kuris vėliau buvo nuteistas kalėti 18 metų už vieno berniuko žaginimą ir dešimties kitų mažamečių lytinį išnaudojimą.
"Sveikinu, kad nepranešėte apie kunigą civilinei administracijai, - savo laiške rašė D.Castrillonas Hoyosas. - Pasielgėte deramai, ir man malonu, kad šioje vyskupijoje dirba kolega, kuris istorijos ir kitų pasaulio vyskupų akivaizdoje pasirinko kalėjimą, užuot įskundęs savo sūnų ir kunigą".
Pagal "Newsru"

Komentarų nėra: