ketvirtadienis, balandžio 15, 2010

Vatikanas bando nukreipti dėmesį


Į pedofilijos skandalą Katalikų bažnyčioje įsitraukiančių šalių sąrašą papildė Švedija. Panašu, kad Vatikanas nelabai žino, kaip reaguoti ir ką daryti - pasaulyje visuomenės spaudimas vis stiprėja.
Politikai, medikai ir seksualinių mažumų atstovai aštriai kritikavo Čilėje viešinčio kardinolo, antro asmens Vatikane, Tarčizijo Bertone pasisakymus, kuriuose gindamas celibatą, o būtent celibatą imta įvardinti, kaip pagrindinę pedofilijos priežastį,jis ėmė tvirtinti, kad mokslininkai mano kitaip, praneša "Euronews".
"Eilė psichologų ir psichiatrų įrodė, kad nėra jokio ryšio tarp celibato ir pedofilijos, užtat daugelis kitų įrodė, kad yra ryšys tarp homoseksualizmo ir pedofilijos. Tai tiesa, ir tai yra problemos esmė",- sakė kardinolas spaudos konferencijoje Santjago mieste.
Čilėje ir Italijoje medikai tuoj pat pareikalavo paskelbti pavardes ir mokslinius darbus, kuriais remiasi antrasis Vatikano asmuo. Seksualinių mažumų atstovai irgi įsižeidė. "Pedofilija yra nusikaltimas, vienas iš šlykščiausių nusikaltimų,- pareiškė homoseksualų teisių gyvėjai,- visos jėgos turi būti mestos ne beprasmiams pareiškimams, o tam, kad atiduoti pedofilus į teisėsaugos rankas".
Stebėtojai sako, kad kardinolo pareiškimas, o taip pat kitų atsakingų Vatikano asmenų pareiškimai, nukreipti tam, kad atitrauktų visuomenės dėmesį nuo paaiškėjusių faktų, kai Romos katalikų bažnyčios vadovybė žinojo apie pedofilijos atvejus tarp katalikų kunigų ir tuos faktus nuslėpdavo.

3 komentarai:

Zita rašė...

Vatikanui reikia pradėti vaikščioti šviesoje.

Emanuelis rašė...

Gerai nepamenu, bet man atrodo lyg Pijus VIII XII ar XIII a. kai tapo popiežiumi ištarė savo garsiąją frazę: "kai tapau popiežiumi nustojau tikėti Dievu". Taip, kad...nereikia stebėtis niekuo. Kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad didelė valdžia gali temdyti akis, paslaptys įvairios ir nusikaltimai tikrai gali žmogui apsukti galvą ir nemanau, kad pats poepiežius tiki Kristumi ar tie kardinolai, va čia ir visa problema. O pasakyti pamokslą, išmokti teologijos gali daugelis :)

Linas rašė...

"kai tapau popiežiumi nustojau tikėti Dievu".:)
Duosiu trumpą pamokėlę, kaip jie tvarko reikalus - Vatikanas tau atsakytų, kad šitą pasakymą tu supratai neteisingai - popiežius labai tiki Dievu, bet jis netiki šiuolaikine civilizacija, kuri padaro žmogų dievu:) Ir tu, Emanueli, liktum durniaus vietoj:))) Tai yra tiesiog demagogijos grandmeisteriai:)