trečiadienis, lapkričio 11, 2009

Susipažinkite - langas 10/40



Pasaulio misionierių dėmesys vis labiau krypsta į vadinamąjį langą 10/40.Š is langas yra žemės juosta, kuri tęsiasi iš Vakarų Afrikos į Aziją. Kylantis nuo pusiaujo, yra tarp 10 ir 40 laipsnių. Dėmesys šiam langui natūralus, nes čia susitelkę beveik pusė pasaulio gyventojų.
Regione yra daugiausiai žmonių grupių žemėje, apie 3,2 milijardo žmonių 62 šalyse. Štai kai kurie šiandienos megamiestai - Tokijas (Japonija), Kalkuta (Indija), Bagdadas (Irakas) Bankokas (Tailandas) ir kt. Iš 10 neturtingiausių šalių žemėje, aštuonios yra šiame rajone, ir tik 8% pasaulio misionierių darbuojasi tarp jų. Čia sutelkti šalininkai trijų didžiausių nekrikščioniškų religijų pasaulyje: induizmo, islamo ir budizmo.
Daugumoje regiono šalių evangelija žmonės priima, bet trūksta krikščionių ir ypač misionierių, kurie dirbtų ten. Religijos laisvė šiame lange ypač maža. Yra labai nedaug darbuotojų, dirbančių šalyse dėl politikos apribojimų ir misionierių apribojimo. Biblijos vertimo poreikis yra didelis. Krikščionys čia yra persekiojami ir yra pavojus gyvybei. Sveikatos apsaugos specialistai ir misionieriai yra nuolatinis poreikis regione, vadiname 10/40.

Komentarų nėra: