penktadienis, lapkričio 06, 2009

Šimtai "Mungiki" kulto pasekėjų renkasi krikščionybę


Sulaikyti Mungiki kulto pasekėjai.


Ginkluoti lazdomis, mečetėmis ir automatais Mungiki smogikai baimėje laikė ištisus rajonus.


Mungiki narių sulaikymo operacija skurdžiame Nairobio rajone.

Džiugi žinia iš Kenijos - šimtai "Mungiki" kulto pasekėjų renkasi krikščionybę.
Mungiki(Kikujų kalba mungiki - daugybė) kultas susiformavo Kenijoje apie 1988 metus kaip tradicinis afrikietiškas kultas, garbinantis protėvių tradicijas - pasekėjai melsdavosi atsisukę į Kenijos kalną ir nešiodavo dredus. Be to, greitai jie ėmėsi mafiozinės veiklos - kontroliavo keletą Nairobio rajonų, keletą verslo šakų, todėl buvo nesutariama, ar tai religinis kultas ar mafiozinė struktūra.Ne vienas iš pasekėjų buvo apkaltintas žiauriomis žmogžudystėmis, tačiau nė vienas nenuteistas. Mungiki ir policijos priešiškumas išsiliedavo kruvinais susirėmimais. Religinis mungiki mokymas ir hierarchinė struktūra buvo laikoma griežtoje paslaptyje. Mungiki iki šiol labai priešinosi krikščionybei, kadangi laikė ją kolonializmo palikimu.
Persilaužimas įvyko, kai Maina Dženga, Mungiki lyderis, spalio 25 pareiškė, kad pereina į krikščionybę kartu su šimtais savo pasekėjų, praneša "Благовест-инфо".
Prieš tai Maina Dženga buvo paleistas iš kalėjimo, nes teismas nepatvirtino kaltinimo jam dėl 29 žmonių nužudymo,kuriuos, kaip įtariama, nužudė mungiki smogikai.
Paleistas iš kalėjimo Maina Dženga apsilankė sekmininkų bažnyčioje "Jėzus gyvas" ir po dviejų dienų ten pasikrikštijo.
Maina Dženga paskelbė, kad mungiki paleidžiamas ir pažadėjo visiems pasekėjams išdalinti Biblijas vietoj mečečių. "Nė vienas iš mungiki pasekėjų neliks ten,-sakė Maina Dženga,- mes visi būsim išgelbėti".
Kenijos krikščionių bendruomenių lyderiai sveikino kulto pasekėjų pasirinkimą, tačiau kartu ir baiminosi. Anglikonų vyskupas Džozefas Masongi sakė, kad buvusiems mungiki nariams reikės intensyvios evangelizacijos ir daug pastangų, kad jie galėtų įsilieti į krikščionių bendruomenes.
"Reikia laiko, kad krikščionys patikrintų, ar jie išties atsivertė, reikia maždaug metų rimtų Biblijos studijų",- sakė presbiterionų pastorius Devidas Gatanžu. Tokios pačios nuomonės laikosi ir kiti tarnautojai.

6 komentarai:

Arunas rašė...

Kada gales uzsienio naujienu agenturos paskelbti:
"Simtai lietuviu pagoniu atsiverte i krikscionybe!"

Linas rašė...

Kai Arūnas imsis rimtos veiklos:)

Arunas rašė...

Kol kas as dar dykumoje, bet neaisku ar ilgai. Laukiu nurodymu is TEVO

Linas rašė...

Tai viskas gerai, jei yra žmonių, kurie telaukia nurodymų, tai evangelijos reikalas eis ir Lietuvoj. Kai gausi nurodymus nepamiršk pasidalint, ir aš gal kokį kilometrą kartų paklibinkščiuosiu, mano mat amžius jau toks kelionėms netinkamas, bet už tai pakeleivius vandeniu ir duona aprūpinti galiu:)

Arunas rašė...

Na as sirdi jauciuosiu dar jaunas, o kojom jegu parupins pats Viespats :)

Linas rašė...

Nu širdis ir galva svarbiau, bet Biblija sako:"Kokios gražios kojos tų, kurie neša geras žinias"