sekmadienis, lapkričio 29, 2009

„Manhatano deklaracija" susilaukia vis didesnio palaikymo

Amerikoje „Manhatano deklaracija – krikščioniškos sąžinės raginimas“ susilaukė didelio visuomenės pritarimo ir ją pasirašė jau 150 tūkstančių amerikiečių, taip išreikšdami nepritarimą vyriausybės nusistatymui gyvybės, santuokos ir religijos laisvės klausimais.
Prieš savaitę Manhatano deklaracija buvo pasirašyta vos tik šimto keturiasdešimties katalikų, evangelikų ir ortodoksų lyderių, nors jie patys nurodė, kad deklaracija atspinti tik jų pačių asmeninę nuomonę, o ne jų atstovaujamų bendruomenių nusistatymą.
Manhatano deklaraciją pasirašiusieji asmenys pažymi, jog nesilaikys jokių įstatymų, kurie įpareigoja krašto institucijas dalyvauti abortų vykdyme, embrionus naikinančiuose tyrimuose, netalkins savižudybėms, eutanazijai ir bet kokiam kitam prieš žmogaus gyvybę nukreiptam veiksmui.
Pareiškimo autoriai, Amerikos katalikų, evangelikų ir ortodoksų lyderiai, teigia, kad jie nepasiduos reikalavimui laiminti nemoralias partnerystes, jas laikyti santuokomis ar lygiomis santuokoms, neatsisakys skelbti tiesos apie moralumą ir nemoralumą, apie santuoką ir šeimą.

Komentarų nėra: