pirmadienis, lapkričio 23, 2009

Slaptumo uždangą nuplėšė kunigas


Katalikai džiaugiasi, kad galės priimti anglikonus, kurie nesutinka su homoseksualių kunigų šventinimais, tačiau nutyli, kokia padėtis yra pačioje Katalikų bažnyčioje.
Šią uždangą praplėšė ne kokie kritikai, o Kolumbijos katalikų kunigas Germán Robledo, Kalio arkivyskupijos buvęs bažnytinio tribunolo pirmininkas. Jis pasakė tokius žodžius , ko nedrįstų pasakyti ir patys didžiausi Katalikų bažnyčios nedraugai. „Katalikų Bažnyčia yra tapusi gėjų išviete“,- desperatiškai apibūdina moralinį katalikybės veidą kunigas - homoseksualumą, pedofiliją, korupciją į kuriuos nereaguojama.
Kolumbijos savaitraštis Semana paskelbė interviu su kunigu Germán Robledo, didžiausios šios šalies, Kalio arkivyskupijos, buvusiu bažnytinio tribunolo pirmininku. Interviu išvertė ir paskelbė blogeris Tomas Viluckas „tomasviluckas.blogas.lt“. „Manau, kad šiame interviu aprašyta padėtis yra artima ir ne vienai mūsų šalies vyskupijai“,- teigia T.Viluckas.

- Kodėl parašėte knygą apie sekso skandalus Kalio arkivyskupijoje?
- Prieš dvejus metus arkivyskupui Juan Francisco Sarasty pateikiau raportą su keletą labai rimtų kaltinimų dėl Bažnyčios disciplinos pažeidimų, kurių skaičius išaugo jo valdymo metu, nes trūksta kontrolės ir budrumo. Visų šių kaltinimų buvo nepaisyta.
- Ar knygos pavadinimas „Apie gėjų kunigą“ (Hacia un clero Gay) nėra per griežtas ir neteisingas?
- Tai yra žiauru, bet tikroviška. Bandžiau atskleisti tendenciją, kuri pasireiškia Katalikų Bažnyčios viduje. Mano 45 metų kunigiško gyvenimo patirtis suteikia moralinį autoritetą atlikti tokią analizę.
- Kokius kaltinimus sudėjote į savo knygą?
- Homoseksualumas ir pedofilija; kunigų vaikai, kurie reikalauja alimentų, korupcija … Kitaip tariant, visų rūšių tiesioginiai celibato pažeidimai.
- Kaip giliai yra įsišaknijęs homoseksualumas Kalio arkivyskupijoje?
- Iš 120 diecezijos kunigų 30 proventų yra homoseksualai.
- Kaip atsitiko, kad kai kurie kunigai naudojo aukas apsimokėti už homoseksualų paslaugas?
- Šioje knygoje, neįvardindamas pavardžių, aprašiau tai, kas vyko Katedroje. Pavyzdžiui, ten buvo kunigų, kurie rinkdavo pinigus vargšams, o paskui atiduodavo juos tiems, kurie patenkindavo jų homoseksualius polinkius.
- Ar manote, kad celibatas yra problema?
- Ne. Kunigystė yra patraukli homoseksualams, nes jie gali gyventi dvigubą gyvenimą. Tai tampa priebėga tiems, kurie neišdrįsta atsiverti savo šeimoms. Katalikų Bažnyčia yra tapusi gėjų išviete.
- Ką manote apie homoseksualumą?
- Aš neturiu problemų su homoseksualais, priešingai, manau, kad jiems reikia garantuoti visas teises, ir, kaip kunigas, aš juos priimu. Tačiau jie užima ne savo vietą, kai tampa dvasiškiais.

3 komentarai:

Olgerdas rašė...

Gal gali duoti nuoroda kur tas Vilucko vertimas yra?Ieskojau Vilucko bloge ale neradau.Jei gali tai man pastan parasyk.

Linas rašė...

ok

Emanuelis rašė...

Nieko nuostabaus, juk cia einama pries Dievo nustatyta tvarka...