ketvirtadienis, lapkričio 19, 2009

Neturto įžadai pranciškonams valstybės milijonų imti nedraudžia?


Pasirodo, kad pranciškonai ne vien duona, bet ir valstybės milijonais gyvi, o už tariamo neturto slypi ypač apsukrūs piliečiai, sugebantys savo objektams nukreipti absoliučią didumą valstybės lėšų, kurios skirtos valstybės turtui išaugoti.Be finansavimo paliktos Trakų ir Biržų pilys.

Penkiems kultūros paveldo objektams Lietuvoje skirta skirta 30,706 mln. litų. Labai įdomu, kad iš 30 milijonų net 25 keliauja į katalikų vienuolių pranciškonų objektus, kurie esą bus pritaikyti turizmo reikmėms ir "duos grąžą". Labai įdomu, skelbdami neturtą broliai pranciškonai nesibodi valstybės milijonų. „Ši paramos priemonė skirta būtent kultūros objektų pritaikymui turizmo reikmėms ir skirdami lėšas privalome atsižvelgti į tų pinigų paskirtį, todėl prioritetiniais yra tie projektai, kurie neabejotinai gebės sudominti ir pritraukti didžiausius turistų srautus", - pranešime sakė ūkio ministras Dainius Kreivys.
Paramą gaus Vilniaus universitetas (iki 4,743 mln. litų), viešoji įmonė Tytuvėnų piligrimų centras (Bernardinų vienuolynas) (iki 10 mln. litų), viešoji įmonė „Domus pacis"(2007 m. pranciškonų ir Kauno miesto savivaldybės įkurta viešoji įstaiga) (iki 7,852 mln. litų), Skuodo rajono savivaldybė (iki 683 tūkst. litų) ir viešoji įmonė Pranciškonų namai (iki 7,427 mln. litų).
Dienraštis "Lietuvos rytas" antradienį rašo, kad kultūros paveldo objektai būtų atgaivinti, jau išleista šimtai tūkstančių litų. Bet ūkio ministras Dainius Kreivys staiga nutarė, kad tokio projekto nereikia. Penkiasdešimties svarbių kultūros paveldo paminklų renovavimo projektui, kurį Lietuva vykdo kartu su Europos Sąjunga, jau buvo pritarusios ir Vyriausybė, ir Kultūros, ir Ūkio ministerijos.
Bet ūkio ministras D.Kreivys netikėtai nutarė, kad visų 50 kultūros paminklų renovuoti nebereikia. Lietuvai svarbūs tik pranciškonų objektai.
Be abejo, neturtingieji ir dvasingieji pranciškonai nieko nežino, nieko negirdėjo ir šis pinigų lietus uklups juos nepasiruošusius. Moljeras parašė gerą komediją "Tartiufas", net nuostabų, kad viskas joje taip tiksliai aprašyta.

3 komentarai:

Unknown rašė...

Kultūros ministras aiškiai bernardinų parapijietis :) man negaila tų pinigėlių pransiškonams...
kas stato sau namą ne iš savų pinigų, tam namas jau nebepriklauso...

Linas rašė...

O man gaila Trakų pilies, Biržų pilies, kai dėl kelių tartiufų intrigų visas Lietuvos paveldas paleidžiamas pavėjui.

Anonimiškas rašė...

TAI PASITYČIOJIMAS ...