sekmadienis, lapkričio 29, 2009

Biblija Čekijoje - metų bestseleris


Visiškai netikėtai Biblija Čekijoje tapo metų bestseleriu. Naujojo vertimo į čekų kalbą leidimas sutiktas dar nematytu poreikiu. Nuo pavasario parduota apie 700 tūkstančių, pirmąjį leidimą išpirko per savaitę.
Tai stebina, nes Čekija visur minima kaip šalis, kurioje daugiausia ateistų Europoje. Dievu tiki, pamaldas lanko tik apie 30 procentų čekų.
Pagal "In Vyctory"

7 komentarai:

Unknown rašė...

matyt čia daug buvo "pažink savo priešą" variantų :)

Linas rašė...

Manau, kad atvirkščiai - ateistai turi daugiau šansų rasti Dievą, negu formalūs kokios religijos suolų trynėjai:)
Biblija sako"Kvailys teikia daugiau vilties, negu žmogus, kuris laiko save išmintingu":)

Unknown rašė...

na aš tą ir turėjau omeny :) ateistinis požiūris krikščionybe padaro priešu, o norint įveikti priešą reikia jį pažinti, o kai pradedi pažinti tada netyčiom op ir atrandi kas yra priešas o kas ne :)

Linas rašė...

Nu jo, mat irgi panašiai taip buvo, visom jėgom stebgiausi sau įrodyti, kad Biblija tai tik viena iš dvasinių knygų, jokiu būdu ne vienintelė:)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

Žmogišku požiūriu man buvo aišku, kas teisus ir kaip turi būti, nes totalitarines sistemas perpratau puikiai. Va tik buvo klausimas, ar tai tikra, ar įsivaizdavimas ir įsikalbėjimas kai kurių žmonių:)

lokius rašė...

Neužmirškim vieno dalyko, tai viduramžiais pralieto Huso, Jeronimo Prahiškio ir jų pasekėjų kraujo. Neužmirškim per ką įtikėjo Veslis, per kurį Dievas atnešė prabudimą į Angliją - per Bohemijos brolius. Niekada kankinių kraujas nepraliejamas veltui. Ir tai tik pirmieji žingsniai.