penktadienis, lapkričio 27, 2009

Alžyre ir Maroke auga krikščionybė


Islamiškose šalyse valdžios aparatas dažnai persekioja bet kokią misionierišką veiklą, kuri prilyginama sunkiems nusikaltimams, tačiau evangelija pasiekia ir tas šalis, kurios istoriškai buvo uždaros ir laikomos neįveikiama islamo tvirtove.
Ypatingai greitai auga krikščionybė Alžyre ir Maroke, tarp berberų ir kitų etninių grupių Sacharoje. 70% ten gyvenančių krikščionių jaunesni kaip 30 metų.Pagrindinį vaidmenį jaunimo evangelizavime vaidina Kipre įsikūrusi krikščioniška televizija “Al-Hajat” ir pamokslininkas, koptų šventikas Zacharijus Batros. Jo vedamos laidos ypač nemalonios musulmonams, nes Zacharijus Batros cituoja islamo chadisus apie prostituciją, nederamus seksualinius veiksmus su mažamečiais, cituojami chadisai apie pjautynes, žudymus, chadisai apie tai, kaip atrodo islamo rojus su hurijomis ir t.t.
Analitikai sako, kad paskutiniųjų metų įvykiai rodo, kad islamo fundamentas stipriai aižėja. Televizijos “Al-Hajat” duomenimis, per dvejus metus Alžyre islamą paliko ir krikštijosi kaip krikščionys 10 000, o Maroke – 45 000 žmonių. Maroko vyriausybė net buvo sušaukusi neeilinį posėdį, kuriame svarstė, ką daryti, kad krikščionių skaičius nebeaugtų.
Nuotraukoje - Maroko berberai vis dažniau palieka islamą.
Pagal "CXVE".

3 komentarai:

Emanuelis rašė...

Šlovė mūsų Viešpačiui Jėzui Kristui! Kas iš Jo - tas nebus sustabdyta jokiais būdais :). Džiugu dėl Afrikos, kažkaip traukia mane ten misionieriškai veiklai...

Linas rašė...

Oi Emanueli, manau, mūsų širdis turi traukti Pabradė, Šeduva, Kaltinėnai ir kitos panašios vietovės.

Unknown rašė...

Pilnai pritariu Linui - ten vyksta prabudimas, o Lietuvėlėj didžioji dauguma pučia į ūsą.. Lietuvoj evangelinio misionieriško darbo reikia kur kas labiau nei afrikoj