penktadienis, lapkričio 27, 2009

Irake susprogdinti krikščionių pastatai

Irake susprogdinti krikščionių pastatai, išpuolis įvykdytas siekiant įbauginti krikščionis, kad jie pasitrauktų iš Mosulo. Šiaurės Irako Mosule ketvirtadienį įvyko galingi sprogimai dviejuose bažnytiniuose pastatuose - šv. Efremo bažnyčioje ir Šv. Kotrynos dominikonių vienuolyne. Žmonių aukų nebuvo, tačiau sprogdinimai padarė milžiniškų nuostolių: šv. Efremo bažnyčia visai sugriuvo; smarkiai nukentėjo ir dominikonių vienuolynas, pranešė „Asianews“.
Maždaug 10 asmenų komanda įsiveržė į Mosulo al-Jadid kvartale esančią šv. Efremo bažnyčią, paliepė visiems išeiti, neskubėdama įrengė užtaisus ir išėjo. Sprogimas bažnyčią sulygino su žeme. Po pirmojo sprogdinimo, komanda nuvyko į dominikonių vienuolyną. Antrojo sprogdinimo pasekmės vienuolyno bendruomenei ir turtui yra tiriamos. „Asianews“ šaltiniai Irake šiuos naujus išpuolius sieja su sproginimu Mosulo arkivyskupo namuose 2004 metais, atkreipia dėmesį į komandos naudotą panašų metodą.
Mosulo krikščionys spėlioja, kas galėjo dienos metu surengti gerai koordinuotus išpuolius arabų sunitų kontroliuojamoje zonoje. Įtarimų šešėlis krenta ant kurdų bendruomenės atstovų, norinčių uždaryti Mosulo krikščionis Ninėvės lygumoje. Nauji išpuoliai „yra mafijozinio pobūdžio įspėjimas; tai žinia krikščionims kraustytis iš Mosulo“.
Pagal „Asianews“.

1 komentaras:

Emanuelis rašė...

Garsioji Ninevė vel pavirto į atmestiną urvą...reik antro Jonos :)