antradienis, lapkričio 24, 2009

Kenedžiui uždraudė priimti sakramentą


Kongesmenui iš garsiausios JAV katalikų šeimos - Kenedžių dinastijos - Patrikui Kenedžiui uždraudė priimti sakramentą, praneša "Lenta.ru" ir "Associated Press". Kongresmeno Patriko Kenedžio, kuris yra garsiojo prezidento Džono Kenedžio giminaitis, žodžiais, jo prie pagrindinio sakramento neprileido katalikų vyskupas Tomas Tobinas.

Kongresmenas sakė, kad per mišias ne tik jam šis šventikas uždraudė priimti sakramentą, bet ir kitiems kunigams taip pat uždraudė.Ši bausmė skirta už tai, kad Kenedis nėra aršus abortų priešininkas ir netinkamai balsavo,katalikų hierarchų manymu, per sveikatos sistemos reformą lemiančių įstatymų priėmimą.
Jeigu P.Kenedis neras vietinių hierarchų užtarimo, jam gali tekti kreiptis su skundu į Vatikaną, kad panaikintų draudimą. Tiesa, apžvalgininkų manymu, šansų labai mažai, kad Vatikanas atsižvelgtų į skundą.
Reiktų priminti, kad tokia bausmė katalikui yra labai žiauri, nes pagal katalikų tikėjimą - sakramente, duonos gabalėlyje, mišių metu įsikūnija pats Jėzus Kristus, todėl likęs be eucharistijos sakramento žmogus tarsi lieka be Dievo.

Komentarų nėra: