ketvirtadienis, lapkričio 05, 2009

Buvo pastorius, tapo... pastore



Suomijos liuteronai išvydo dar nematytą keistenybę - pastorius pakeitė lytį ir... grįžo dirbti kaip pastorė. Net ir liberaliems suomių liuteronams to jau per daug - žmonės pareiškė palieką bažnyčią ir net liuteronų tikėjimą.
Prieš metus suomių liuteronų pastorius Olli Aalto pakeitė lytį ir pasivadino Marja-Sisko Aalto ir grįžo į buvusią darbo vietą. Kaip praneša žurnalistai, praeitą sekmadienį bažnyčioje buvo daugiau žurnalistų negu bendruomenės žmonių.
Nesulaukę paaiškinimo iš vietinės Liuteronų vyskupijos, daugelis vietos žmonių paskelbė nutraukiantys ryšius su bažnyčia.
Beje, ypač ugningai reagavo rusai - daugelis rusakalbių Pietų Suomijos gyventojų pareiškė nutraukią bet kokius ryšius su liuteronais, transvestito paskyrimas dirbti pastoriumi padarė neatitaisomą žalą pradėtam darbui tarnavimams rusakalbių liuteronų parapijose, juos, ko gero, teks nutraukti, praneša Suomijoje gyvenantys rusai.
Pagal "NXL"

8 komentarai:

Olgerdas rašė...

Nu dabar gales buti vienas visuose amplua.Pats ir "pastorius",pats ir parapijietis :).Nors yra palaikanciu ir tokia "krikscionybe".

Linas rašė...

o aš tai manau, kad ir šeimą pats su savim gali kurti:)

Olgerdas rašė...

Panasu kad pats su savim jau sukure:)Pavardes tai vienodos.

Anonimiškas rašė...

Aš tiesiog nesuvokiu tokios situacijos.. ar ten liuteronu vyresnieji yra patys velnių priėdę, ar drebina kinkas dėl "trans/homo" teisių gynėjų, ar jiem visiškai nusispjaut kad suteršia savo bažnyčios vardą ir apjuodina visą krikščionybę, vėjais paleisdami tikinčiuosius ir atbaidydami netikinčius.. kuo remiantis visa tai yra legalizuojama?

Kęstutis

Linas rašė...

Ai Kęstuti, kai religinės struktūros įsiveda hierarchiją, tai dar ne to atsitinka. Šiuo atveju nėra ko stebėtis tai vadinama politkorektiškumu. Vienintelis būdas pataisyti reikalus šioje situacijoje ir kitur, kur vyksta su Biblija nesuderinami dalykai - žmonėms balsuoti kojomis:)

Linas rašė...

Tadai, nu nepraeis čia tokie dalykai, jau leidau tau suprasti aksciau, nebedaryk taip.

Arunas rašė...

Laukim broliai dar ne tokiu naujienu:). Cia dar tik pumpureliai.

Slove Viespaciui! Jo pranasystes tikrai pildosi.

NIKODEMAS rašė...

MADOS REIKALAS...