šeštadienis, lapkričio 21, 2009

Turino drobulė - rasti įrašai


Istorikė Barbara Freil iš Vatikano Turino drobulėje įžvelgė užrašą "Jėzus Nazarietis", praneša "Daily Telegraph".
Istorikė tvirtina, kad rado užrašą graikų, lotynų ir aramėjų kalbomis, esą užrašus rado nauja kompiuterinė programa.Istorikė mano, kad šiuos užrašus paliko romėnų kareiviai kaip "Kristaus identifikaciją".
Tai jau ne pirmas bandymas Turino drobulei suteikti statusą tos drobulės, į kurią buvo įsuptas Kristaus kūnas po mirties, nors Oksforde atlikti tyrimai parodė, kad drobė buvo nuausta 12 - 14 amžiuje.
Pagal "Newsru"

3 komentarai:

Olgerdas rašė...

Linkes manyti kad tas skudurelis yra butent viduramziu laiku.Bet netgi ir butu tikras,ar tame esme?Nugi tikejimas juk nesiremia skudureliais ir kitom iskasenom.Daug juk yra tu vadinamu relikviju,kiek visko pristatoma kaip autentiski dalykai:ir neva kryziaus gabaleliai,ir dar daug kazkokiu senienu.Kaip man tokiam skeptikui del situ dalyku,tai ispudzio nepadarytu netgi Jezaus sandalai:).Na nebent,man kaip baldininkui,butu idomu pamatyt Juozapo ir Jezaus medzio dirbinius.Bet ir tai is profesinio smalsumo.

Linas rašė...

Sakai, kaip stalius:) Nu autoriteto tai aisku jokios drobulės tikejimui nepriduos, bet kai kam svarbu įrodyti organizacijos autoriteta:)

Olgerdas rašė...

Nu siaip ne stalius ale su baldais tureje reikalu kelis metus :).Uztat ir idomu butu kokia Jezaus gamybos taburetka pamatyt :).