ketvirtadienis, lapkričio 12, 2009

Mormonai pasisakė už gėjus


Gėjai gali švęsti, pasaulyje jie vis sėkmingiau kovoja už savo teises. Štai neseniai Švedijos liuteronai įšventino lesbietę vyskupę, o dabar JAV Mormonų bažnyčia paskelbė remianti gėjų kovą už savo teises.
Mormonų bažnyčia pirmąjį kartą paskelbė remianti gėjų teisių įstatymą, todėl buvo vienbalsiai patvirtintas Salt Lake Sičio įstatymas, draudžiantis gėjų diskriminaciją, suteikiant būstą ir įdarbinant, praneša AP.
Jutoje (JAV) įsikūrusios bažnyčios parama prieš antradienio vakarą vykusį balsavimą buvo gauta, nepaisant jos tvirto prieštaravimo homoseksualų santuokoms, kurį atspindėjo svarbus bažnyčios vaidmuo praėjusių metų Kalifornijos balsavime dėl Pasiūlymo Nr. 8, kuris uždraudė tokias santuokas.
„Mormonų bažnyčia palaiko šiuos potvarkius, kadangi jie yra teisingi ir priimtini, jie nepažeidžia santuokos institucijos“, – sakė Jėzaus Kristaus Pastarųjų dienų šventųjų bažnyčios viešųjų ryšių skyriaus direktorius Michaelas Ottersonas.
Po šio pritarimo Salt Lake Sitis tapo pirmąja Jutos bendruomene, draudžiančia šališkumą, susijusį su seksualine orientacija arba lyties tapatybe.

1 komentaras:

Arunas rašė...

Stai ka reiskia neskaityti Biblijos:(((