pirmadienis, kovo 01, 2010

Vilniaus „Naujojo Testamento“ baptistų bendruomenė surengė šventę Anykščių rajone





Anykščių rajono Kurklių Stepono Kairio pagrindinėje mokykloje šeštadienį vyko „Vaikų Kalėdos". Svečiai iš Vilniaus mažiesiems kurkliečiams įteikė „Samariečio krepšio" dovanėles.
Vilniaus „Naujojo Testamento“ baptistų bendruomenė mažiesiems kurkliečiams išdalino apie 150 dovanėlių, parodė spektakliuką ir sudainavo keletą giesmių. Kurkliečiai taip pat savo ruožtų atliko keletą muzikinių numeriu, žodžiu, šventė buvo bendra. „Nors visi kalba apie krizę, bet brangiausi dalykai nieko nekainuoja. Mes visi galime vienas kitam būti dovanomis“,- kalbėjo baptistų pastorius Irmantas Pinkoraitis.
Kuklių seniūnas Algimantas Jurkus žvelgdamas į salę juokavo, kad tiek vaikų vienoje vietoje seniai nematė. „Ką čia pagrindinė, Kurkliuose turi būti vidurinė mokykla“,- sakė seniūnas. Jis mažiesiems aktoriams iš Vilniaus įteikė saldainių maišelį ir tris rožes, o savo seniūnijos vaikams linkėjo siekti gėrio.
Akcijos organizatoriai parodė filmuotą medžiagą apie dovanėlių kelionę ir kaip jos pasiekia vaikus visame pasaulyje. „Mes esame tik tarpininkai, kurie jums atneša Amerikos vaikų suruoštas dovanėles“,- sakė „Naujojo testamento“ bendruomenės atstovas Alfredas Pabarčius, jau ne pirmus metus besirūpinantis sunkiau gyvenančiomis kurkliečių šeimomis.
Akcija „Vaikų Kalėdos" yra unikali ir didžiausia tokio pobūdžio labdaros akcija visame pasaulyje. Jos tikslas - suteikti vaikams džiaugsmą ir viltį bei papasakoti Gerąją Naujieną apie Dievo meilę. Nuo 1993 m. „Samariečio krepšys" Kalėdų džiaugsmą padovanojo daugiau nei 30 milijonų berniukų ir mergaičių 125 pasaulio šalyse. Kiekvienas Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas, pradedant Ronaldu Reiganu, taip pat paruošė savo dovanėlę „Vaikų Kalėdų" akcijai.
„Samariečio krepšys" kalėdines dovanėles į Lietuvą siunčia nuo 1998 metų. Mūsų šalies vaikams yra išdalinta per 300 tūkstančių dovanėlių. Projekte dalyvauja daugiau nei 100 bendruomenių, atstovaujančių katalikų, „Tikėjimo žodžio", baptistų, sekmininkų, liuteronų, metodistų, ortodoksų, reformatų, laisvųjų krikščionių, septintos dienos adventistų bažnyčioms.

2 komentarai:

Irmantas rašė...

Ačiū už straipsnį, įsivėlė klaidelė, išdalinta ne 300, bet apie 150 dovanėlių. :)

Linas rašė...

Pataisysma:)