pirmadienis, kovo 22, 2010

Haitis atgailauja - atšauktas net karnavalas


Haičio prezidentas atšaukė lankomiausią ir garsiausią Haičio karnavalą Madi Gras. Vietoj jo visa šalis surengė trijų dienų maldos ir pasninko susirinkimus, praneša "Christian Telegraph" ir ASSIST News Service.
Vienas iš krikščionių lyderių pranešė, kad daugiau kaip milijonas haitiečių atėjo prie nacionalinių rūmų ir meldėsi šaukdamiesi Dievo nuo vasario 12 iki 15 dienos. Daugiau kaip trys tūkstančiai haitiečių atgailavo ir šaukėsi Jėzaus, 120 iš jų - vudu žyniai. Prabudimas, kuris pasireiškia žmonių atgaila, kilo visoje šalyje. Vienoje iš bažnyčių atgailavo daugiau kaip du tūkstančiai žmonių, pastorius pasimetęs prasitarė, kad nežino, ką su jais daryti.
"Reciprocal Ministries International" tarnautojai sako, kad atšaukti karnavalą, kuris surištas su vudu religija - istorinis sprendimas, nes krikščionys anksčiau ne kartą prašė jo nerengti dėl jo metu atliekamų vudu apeigų.
Sukrėsta tragedijos Haičio vyriausybė nusprendė priimti tris rezoliucijas- sausio 12 paskelbti nacionaline apmąstymų diena, vasario 12- 15 dienas paskelbti nacionalinėmis maldų ir pasninko dienomis, o Bibliją pripažinti dvasine Haičio konstitucija, ją dėstyti mokyklose, o prezidentą įpareigoti savo oficialias kalbas baigti fraze:"Telaimina Viešpats Haitį".

Komentarų nėra: