pirmadienis, kovo 22, 2010

Airijoje katalikų kunigas mergaitę žagino jos tėvų namuose


Kokiu būdu buvo gesinami pedofilijos skandalai Airijoje, neseniai paaiškėjo iškilus istorijai apie tai, kad Airijos katalikų bažnyčia sumokėjo 12 000 funtų mergaitei, kurią 10 metų prievartavo kunigas, už tai, kad ji tylėtų, praneša "The Guardian".
Toks susitarimas įvyko tarp vyskupų Seamus Hegarty ir Edward Daly ir pačios aukos, kurios pavardė neskelbiama. Dokumentas, pasirašytas prieš 10 metų, paskelbtas tik šiuo metu, praneša "Лента.Ру".
Mergaitės prievartavimai prasidėjo 1979 metų, kai aukai buvo vos aštuoneri.Kunigas buvo pakviestas į svečius aukos tėvų. Po pirmo išprievartavimo kunigas pasakė, kad ją nubaus Dievas jeigu ji kam nors pasakys. Po to kunigas reguliariai lankė šeimą 10 metų ir visus 10 metų žagino mergaitę. Per savo 18-ąjį gimtadienį ji pasisakė tėvams, kad kunigas ją reguliariai prievartauja.
Po to tėvai daugelį metų stengėsi gauti paaiškinimą iš vyskupijos. 1994 metais jie susitiko su vyskupu Seamus Hegarty, kuris pažadėjo išsiaiškinti, tačiau, šeimos teigimu, neparodė jokio gailesčio aukai.
"Jis tik dėbtelėjo iš padilbų ir pasakė, kad šventikas buvo rimtai sergantis, ir aš privalau jam parodyti atjautą",- teigė mergaitės tėvas.
2000 metais tarp vyskupijos ir mergaitės buvop pasirašytas susitarimas.
Popiežius Benediktas XVI parašė laišką aukoms, tačiau nukentėjusieji Airijoje mano, kad jis- netinkamas.
Pagrindinė Airijos organizacija "One in Four", palaikanti ir ginanti nukentėjusius nuo seksualinės prievartos žmones, pareiškė, kad popiežius turi atsiprašyti aukų ir pripažinti, kad Katalikų bažnyčia, piktnaudžiaudama savo valdžia, sąmoningai dangstė pedofilus kunigus.
Organizacija nori iš popiežiaus "aiškaus ir nedviprasmiško" prisipažinimo, kad bažnyčios "aukščiausia hierarchija" visada žinojo apie kunigų prievartą prieš vaikus.


Nuotraukoje - sužinojus visuomenei pedofilijos mastą Airijos katalikų bažnyčioje postų neteko keturi vyskupai.

1 komentaras:

asta rašė...

jau net bloga nuo tu katalikisku ir kitokio plauko pedofilu.kada bus jie teisetai nubausti?sprogdinti visa ta klana...