antradienis, kovo 09, 2010

Pedofilijos skandalai permigruoja į Austriją


Iš Vokietijos pedofilijos skandalai Katalikų bažnyčioje permigravo į kaimyninę Austriją. Austrijos Katalikų Bažnyčią antradienį sudrebino kaltinimai dėl vaikų tvirkinimo, kai vienas vyras pareiškė, jog vaikystėje buvo prievartaujamas trijų dvasininkų, o viena katalikiška internatinė mokykla prabilo apie dar vieną nuslėptą lytinio smurto prieš vaikus atvejį, įvykusį praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje.
53 metų Austrijos pilietis sakė, kad jį nuo 11 metų amžiaus šešerius metus lytiškai išnaudojo du kunigai, o kartą - vienas klierikas, kuris šiuo metu yra Šv.Petro vienuolyno Zalcburge abatas. 53 metų nukentėjęs austras sakė daugelį metų tylėjęs apie patirtą skriaudą, kol praeitų metų lapkritį susidūrė su jį prievartavusiu abatu.
Vyras nurodė, jog dvasininkas jam pasiūlęs 5 tūkst. eurų (17,3 tūkst. litų), kad tas incidentas nebūtų paviešintas.
Pirmadienį Šv.Petro vienuolynas paskelbė pranešimą, kuriame sakoma, jog abatas atsiprašė dėl savo veiksmų ir atsistatydino.
Tuo tarpu Forarlbergo provincijoje veikiančios Mėrerau katalikiškos internatinės mokyklos vadovas prabilo apie nuslėptą vieno moksleivio tvirkinimo atvejį praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje.
Tąsyk vienas kunigas prisipažino tvirkinęs nepilnametį ir buvo perkeltas į kaimyninę Tirolio provinciją, abatas Anselmas van der Linde sakė dienraščiui "Vorarlberger Nachrichten".
Pasak jo, berniuko tėvas nusprendė nesikreipti į teismą, jeigu dvasininkas, kuriam šiuo metu yra sukakę 74-eri, bus pašalintas iš tos mokyklos.
Apie šį atvejį buvo informuotas Tirolio vyskupas, o kaltininkas buvo priverstas atlikti terapijos kursą, tačiau jis iki šiol tebėra kunigas, sakė A.van der Linde.
Sekso skandalai Austijos katalikų bažnyčioje - ne naujiena, prieš keletą metų teko uždaryti net vieną kunigų seminariją.

2 komentarai:

Emanuelis rašė...

Na ir kas gi čia dedasi, lenda yla iš maišo... va, ka ir pridaro celibatas...

Linas rašė...

Jo žinai, nemanau, kad čia celibatas kaltas, kai kas kita. Kadangi tai masinis reiškinys visoje toje sistemoje, tai kažkas kita
Greičiausiai tai yra kaip rašoma laiške Romiečiams, kažkada gal įrašą tam skirsiu, manau, kad čia išsamiausiai paaiškinta:

Jie išmainė nenykstančiojo Dievo šlovę į nykstančius žmogaus, paukščių, keturkojų bei šliužų atvaizdus. Todėl Dievas per jų širdies geidulius atidavė juos neskaistumui, kad jie patys terštų savo kūnus. Jie Dievo tiesą iškeitė į melą ir garbino kūrinius bei tarnavo jiems, o ne Kūrėjui, kuris palaimintas per amžius. Amen!
Todėl Dievas paliko juos gėdingų aistrų valiai. Jų moterys prigimtinius santykius pakeitė priešingais prigimčiai.
Panašiai ir vyrai, pametę prigimtinius santykius su moterimis, užsigeidė vienas kito, ištvirkavo vyrai su vyrais, ir gaudavo už savo paklydimą vertą atpildą.
Kadangi jie nesirūpino pažinti Dievą, tai Dievas leido jiems vadovautis netikusiu išmanymu ir daryti, kas nepridera.
Romiečiams 1; 24