pirmadienis, kovo 22, 2010

Eritrėja - kalinami be kaltinimo


Apie 2200 krikščionių yra įkalinti Eritrėjoje, kuri pasižymi žiauriais nepriklausomų krikščionių persekiojimais, praneša "Open Doors".
Kovo pradžioje Eritrėjos kalėjime mirė jau 12 - as krikščionis, kuris mirė kalinamas. 37 metų Efrenas Hagos buvo įkalintas, kai jį sučiupo karo stovykloje. Jis Eritrėjos armijoje tarnavo 6 metus, turbūt ten ir tapo krikščioniu.
"Open Doors" praneša, kad jis tris mėnesius sirgo maliarija, bet jam atsisakė suteikti medicinos pagalbą, kol jis neišsižadės tikėjimo. Jį palaidojo netoli kalėjimo.
Kovo pradžioje buvo paleisti iš kalėjimų 29 krikščionys, tarp jų keli pastoriai. "Gyvojo Dievo" bažnyčios, "Visos evangelijos bažnyčios", "Filadelifijos" pastoriai, kalėje nuo 5 iki 3 metų paleisti, nes stipriai pablogėjo jų sveikata. Dažnai krikščionys kalinami metų metus be jokio kaltinimo.
Iš 5 milijonų Eritrėjos gyventojų 45 procentai krikščionys ir 47 procentai musulmonai. Persekiojimų pradžia - 2002 valstybės dekretas, kuriuo uždraustos viso krikščioniškos organizacijos, išskyrus stačiatikių, katalikų ir liuteronų bažnyčias ir islamą. Daugiau kaip 30 nepriklausomų krikščionių bendruomenių tapo nusikaltėliais, kuriuos reikia sunaikinti.

Komentarų nėra: