ketvirtadienis, kovo 18, 2010

Brazilija - naujas sekso skandalo židinys


Visame pasaulyje Katalikų Bažnyčią krečiantis sekso skandalas pasiekė Braziliją,
didžiausią katalikų bendruomenę pasaulyje turinčioje Brazilijoje atliekamas tyrimas dėl trijų kunigų veiklos. Po televizijos reportažo Brazilijos Alagusao vyskupas Valerio Breda nurodė nušalinti nuo pareigų kunigus Luizą Marquesą Barbosą, Edilsoną Duarte ir Raimundo Gomesą, o Vatikanas pareiškė tiriantis šiuos atvejus.
Brazilijos televizija SBT praėjusią savaitę parodė slapta kamera filmuotus vaizdus, kuriuose matyti, kaip šiaurės rytinėje Alaguaso valstijoje 82 metų tėvas Marquesas Barbosa lytiškai santykiauja su 19-mečiu vaikinu. Laidoje "Conexao Reporter", kurioje buvo parodyti šie slapta filmuoti vaizdai, trys buvę ministrantai taip pat papasakojo buvę seksualiai išnaudojami vietos kunigų.
Kaip ir visada, tyrimas prasideda tada, kai visuomenė sužino, iki to laiko tylima. Taip atsitiko ir Brazilijoje. "Vienas kunigų buvo atšauktas iš pareigų parapijoje ir jam bus pateikti kaltinimai pagal civilinę teisę", - sakė Vatikano atstovas spaudai Federico Lombardi ir pridūrė, jog kiti du dvasininkai buvo suspenduoti, kol nebus baigtas tyrimas.
Kitoje Lotynų Amerikos šalyje suimtas vienas tikybos mokytojas už vaikų pornografijos laikymą.
Pedofilijos skandalai tampa svarbiausia jėga griaunančia iš vidaus Katalikų bažnyčią. Visuomenės pasitikėjimas ima žymiai svyruoti.
Pagal "Maranata"

Komentarų nėra: