pirmadienis, kovo 29, 2010

Susipažinkite - triskart ekstremistas rašytojas Levas Tolstojus



Rusijoje jau tris kartus nuteistas… Levas Tolstojus. Didysis rusų klasikas pripažintas ekstremistru, o kai kurie jo kūriniai – ekstremistine literatūra.
2010 metais išaiškėjo, kad pilietis Levas Nikolajevičius Tolstojus, 1828 metų gimimo, rusas, vedęs, registruotas - Jasnaja Poliana, Tulos sritis, buvo pripažintas ekstremistu Taganroge.
Internete publikuojamas teismo sprendimas, kuris nurodo ekstremistinę Levo Tolstojaus pasaulėžiūrą, kuri kursto religinę netoleranciją arba neapykantą pagal 282Rusijos baudžiamajo kodekso straipsnį.
Pasirodo, teismui buvo pateikta ši Levo Tolstojaus citata:
Aš įsitikinau, kad mokymas (rusų provoslavų) bažnyčios yra teoretiškai pavojingas ir klastingas melas, praktiškai surinkimas pačių grubiausių prietarų ir burtų, visiškai paslepiančių viso krikščioniško mokymo prasmę”.Teismas nusprendė, kad tai formuoja negatyvų požiūrį į rusų pravoslavų bažnyčią, o pats L.Tolstojus – ekstremistas recidyvistas, nes jau kartą 1901 metais.jau buvo oficialiai pasmerktas ir atskirtas nuo bažnyčios ir prakeiktas.
2010 kovo 18 dieną Ekaterinburgo teisme Levas Tolstojus dar kartą pripažintas ekstremistu.

7 komentarai:

Olgerdas rašė...

Nas celovek karoce:). Neduosim skriaust:). Na yra pas ji abejotinu momentu ale aplamai paemus toks gana teigiamas muzykas:)

Linas rašė...

Dėl jo pažiūrų nesiginčysiu, nežinau aš jų, visi klysta, tik vienas poipiežius ne:) Aš tai matau tik begalinį kvailumą teisti oficialiai jau mirusį žmogų.

Unknown rašė...

na Rusija yra Rusija :) nieko čia nepridursi ir neatimsi :) valstybinė religija yra pavaldi valstybei, o visos nepavaldžios - nekontroliuojamos, o nekontroliuojami dalykai mažu mažiausiai kelia paranoją :) o tokie autoriai ir jų mintys paranoją tik sustiprina. Ir dėl "šventos ramybės" geriau viską tiesiog uždrausti.

Emanuelis rašė...

Vaje, ale Levuks tikrai Viešpaties apšviestas žmogėnas buva :)

Linas rašė...

Pagalvojau, man tokie procesai primena kaip katalikai Tindeilą po mirties bene 40 metų praėjus iškasė ir sudegino, o pelenus išbarstė. Galvojau, kad su viduramžiaias tokios tamsybės baigėsi, ale kur tau.

Kristina rašė...

Cha cha cha!!! Cia tai geras. Kazkas ryskiai neturi ka veikti:))

K rašė...

3xEkstremistas, krūtai čia skamba, beveik kaip tris kart pasaulio čempionas arba trigubas x agentas :D