antradienis, kovo 16, 2010

Nurodė pamokslauti iki... 8 minučių


Arkivyskupas Nikita Eterovičius, Generalinis sekretorius Vyskupų sinodo Katalikų bažnyčioje išleido knygą "Dievo žodis", kurioje duoda nurodymus pamokslininkams. Jo teigimu, pamokslas turi užtrukti iki 8 minučių, nes tiek žmonės tegali išlaikyti dėmesį, o pamokslaujant įkvėpimo reikia ieškoti ne tik Biblijoje, bet ir laikraščiuose,praneša "Благовест-инфо".
Nikita Eterovičius knygą "Dievo žodis" išleido po Vyskupų sinodo Katalikų bažnyčioje susitikimo 1998 metais, kuris buvo skirtas Biblijai.
Arkivyskupas Nikita Eterovičius tokiu būdu parodė, kad katalikai vis dėlto labai nedėmesingi - vos aštuonias minutes gali susikaupti per pamaldas, o tokio ilgio pamokslo užtenka žmogui visą savaitę.
Be to, arkivyskupas ragina katalikų pamokslininkus remtis ne tik Biblija, bet ir laikraščiu - pamokslas turi liesti svarbiausias pasaulio ir vietines problemas. Jo manymu, gerai į pamokslus įtraukti idėjas "kuo žmonės galėtų užsiimti po mišių".

Nuotraukoje - vienas airių kunigas parodė, kaip reikia elgtis ir kiek reikalingas Dievo Žodžis katalikybėje - jis mišias sutrumpino mišias iki 15 minučių iš viso išmesdamas pamokslą ir skaitinius.

5 komentarai:

Olgerdas rašė...

Vis dar per ilgai. 3 min butu kaip tik:)

Linas rašė...

Karo kapelionas Oto Kacas turėjo tik vieną frazę "Ite misa est" ir pilnai jam užteko:)

Unknown rašė...

o kokia cia kalba ir ka tai reiskia? :) google vertejas neatpazino :)

Linas rašė...

Turbūt netiksliai parašiau:) Tai lotyniškai reikškia:"Eikite, mišios pasibaigė":)

Olgerdas rašė...

Cia tipo gal turejo omeny: eikit esti? :)