trečiadienis, sausio 20, 2010

Turizmo milijonai – katalikų bažnyčios objektams

Įsibėgėja dar nematytas Lietuvoje turistinis projektas - Jono Pauliaus II piligrimų kelio projektas. Turizmą skatinanti Lietuva nusprendė, kad tai bus patraukliau už Trakų pilį, Vilnių ar Kernavę. Iš viso į Jono Pauliaus II piligrimų kelio projektą įtraukta 16 objektų, ir jiems per trejus metus išleista apie 60 milijonų litų. Abejotinos ateities projektas pateikiamas kaip ypač vertingas, pritrauksiantis turistus ir piligrimus.
Vienas iš objektų – Kryžių kalnas. Jono Pauliaus II-ojo piligrimų kelio projekto priežiūros komisijos išvažiuojamasis posėdis aplankė šį objektą, kuris dabar priklauso valstybei, bet ko gero greitai bus perduotas.
Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius prabilo apie Kryžių kalno pavaldumą Šiaulių rajonui. Jo teigimu, kad toks sakralus objektas priklauso savivaldybei - nonsensas. Poziciją, kad Kryžių kalnas turi būti atiduotas Šiaulių vyskupijai, palaikė ir Kultūros ministerijos atstovė.
Kiek kainuoja darbai, galima įsivaizduoti, pavyzdžiui, Kryžių kalne planuojamas apšvietimo įrengimas daugiau nei už 700 tūkstančių litų.
Dabar reikėtų paklausti, jei per 3 metus išleista 60 milijonų litų šio turizmo projekto įrengimui, kiek turistų aplankė šitą piligriminį kelią per tuos pačius trejus metus?

Komentarų nėra: