penktadienis, sausio 15, 2010

Haitis - barikados iš lavonų



Po šiurpaus žemės drebėjimo Haičio miestai skendi chaose. haitis ir taip buvo viena iš neturtingiausių pasaulio šalių. Dabar kai sugriauti ištisi kvartalai, kyla didžiulė neviltis. Sakoma, kad aukų gali būti nuo 50 iki 500 tūkstančių. Tai būtų pati didžiausia katastrofa. Nukentėjusiųjų skaičius siekia 3 milijonus. Iš Haičio pranešama, kad sostinės gatves nusivylę ir nesulaukdami pagalbos gyventojai blokuoja ręsdami barikadas iš lavonų ir akmenų.
Iš JAV atėjo žinia, kad pamokslininkas Petas Robertsonas priminė seną istoriją, kai Haičio žmonės siekdami nepriklausomybės nuo Prancūzijos, sudarė sutartį su šetonu. Prancūzus iš Haičio išvijo, tačiau nuo to laiko Haityje viešpatavo chaosas. P.Robertsonas teigė, kad tai bausmė už šį sandorį, be to, Haitis garsėja kaip vudu religijos išpažinėjų tvirtovė. P.Robertsonas jau ne kartą darė panašius pareiškimus, pavyzdžiui, jis sakė, kad uraganas Katrina yra bausmė amerikiečiams už 40 milijonų abortų aukų.
Pranešama, kad Haityje palaidoti pirmi 7000 žmonių. JAV siunčia jūros pėstininkus, kurie įves tvarką, nes vietiniai policininkai užsiėmę savo artimųjų gelbėjimu, o ne patruliavimu.

Komentarų nėra: