antradienis, sausio 26, 2010

75 procentai musulmonų Vokietijoje atsisako matyti save vokiečiais


75 procentai musulmonų Vokietijoje atsisako matyti save vokiečiais,taigi trys ketvirtadaliai Vokietijos musulmonų neidentifikuoja save su Vokietija, praneša"Tagesspiegel". Tokius duomenis nustatė sociologinis tyrimas "Europoje, kaip namie - musulmonui Europoje" ( "At Home in Europe - musulmonai Europoje"), surengto Atviros visuomenės instituto (Open Society Institute).
Tyrimo tikslas buvo ištirti musulmonų padėtį įvairiose Europos šalyse. Buvo apklausta 2200 žmonių, tarp kurių buvo ir musulmonų ir kitų tikėjimų atstovų, gyvenančių dideliuose miestuose, tokiuose kaip Londonas, Paryžius, Stokholmas, Amsterdamas, Berlynas ir Hamburgas. Kaip praneša "Tagesspiegel", Vokietija parodė blogiausių rezultatų. Visų kitų Europos šalių musulmonai jaučiasi "namuose" kur kas labiau nei Vokietijoje. Londone, pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos piliečiais savelaikė 70 procentų musulmonų, Leicesteryje - 82 procentai.
Priežastis, kaip nurodo autoriai, kodėl 75 procentai musulmonų, gyvenančių Vokietijoje, nesitapatina su vokiečiai, kad kiti juos nesuvokia kaip vokiečių. Vokietijos musulmonai jaučiasi palikta nuošalyje, nesvarbu, kokios jų pastangas integracijai.
2009 m. Vokietijoje gyveno 3,5 milijonų musulmonų.
Šaltinis:"Portal-Credo"

Komentarų nėra: