šeštadienis, sausio 09, 2010

Krikštas autobuse


Radau juokingą filmuką. Andrea Fontes "Batismo no ônibus". Daug iečių yra sulaužyta diskutuojant, ar reikia krikščioniui krikšto Šventąja Dvasia, kai žmogus prakalbsta kitomis kalbomis, ar ne. Ar tai krikštas, ar išsigalvojimas, ar čia tik apaštalų laikais buvo, ar ir dabar viskas taip pat, nes Biblija nesikeičia ir t.t. Brazilai nusprendė vaizdžiai parodyti, kuo skiriasi žmogus prieš ir po tokio krikšto.
Kai kurios denominacijos išlieja nemažai prakaito kovodama su šituo "reiškiniu", kurdama filmus, kompromatus apie tarnautojus, rašydami knygas, o krikštas ugnim - kažkokia nesąmonė.Tiesa, reikia pasakyt, kad kiek bekovotų, vis daugiau žmonių gauna šį krikštą, kuris radikaliai pakeičia jų mąstymą, savijautą, leidžia patirti Dievo artumą. Brazilijoje net dalis baptistų, presbiterionų bažnyčių praktikuoja Šventosios Dvasios dovanas ir jas pripažįsta.
Taigi Andrea Fontes "Batismo no ônibus" - istorija apie verslininką, kuris gavo krištą Šventąja Dvasia autobuse.Siužetas toks:"Vienas brolis norėjo gauti krikštą ugnimi, tačiau nenorėjo atrodyti ekstravagantiškai ir keistai elgtis, ir tam griežtai nepritarė - nenoriu ir netikiu, sakė jis. Vis dėlto, viena sesuo pasakė - tu būsi pakrikštytas autobuse. Jis pasakė -neįmanoma,kokia čia dar nenormali pranašystė, ji nežino, aš verslininkas, turiu visą parką mašinų, tačiau vieną rytą jam teko sėsti į autobusą ir čia bum - jis prakalbo nežinoma kalba be jokio ryšio,džiaugsmas liejosi per kraštus, vairuotojas išsigando,kad čia išprotėjęs, sustojo, žmonės išlipo ir norėdami apsisaugoti kalbėjo "Šventa Marija", kažkas iškvietė policiją. O policininkas pasakė - viskas gerai, jis suprato Šventosios Dvasios paslaptį. Nesijaudinkite, pasauliui tai atrodo kvailai, bet garbinkite Dievą ir Jis pripildys jus savo jėga, kur bebūtumėte - kambaryje, autobuse, balkone ar kai plaunate indus".

Komentarų nėra: