šeštadienis, sausio 23, 2010

Japonijoje šventykla vilioja alkoholiu ir mantromis hip - hopo stiliumi


Budistų vienuolių šventyklą Japonijoje sugalvojo būdą pritraukti daugiau parapijiečių ir didinti vietos gyventojų susidomėjimą religija,praneša CNN. Šalia budistų šventyklos įsikūrė vadinamasis "vienuolių baras".
Baras parduoda alkoholinius gėrimus. Pasak vienuolių, tai neprieštarauja jų religijai ir padeda atnešti budizmą arčiau prie paprastų žmonių. Lankytojai gali vartoti alkoholio, mokydamiesi mantrų.
Beje, mantrose irgi įvyko pakitimų. Vienuoliai pamanė, kad jaunimui bus lengviau prisiminti jas, jei jos bus hip-hop stiliumi.
Vienuoliai aiškino, kad reformuotis privertė tai,kad susidomėjimas religija Japonijoje mažėja. Kadangi trūksta lankytojų, vienuolynai uždaromi vienas po kito.
Kaip paaiškino vienuoliai po naujovių įvedimo jie patyrė parapijiečių antplūdį - lankytojų padvigubėjo.
Žinoma, kad japonai daugelyje sričių yra novatoriai. Manau, jei pritaikyti šią technologiją Lietuvoje, rezultatai irgi būtų puikūs.
Pagal "Nehemia"

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Idomu,kaip skambetu Sveika Marija repo ar hiphopo stiliumi?:).Jooo,isivaizduoju situacija mazdaug taip:kunigas ismaukia stikline misiu vyno ir atsiraugejes taria:o dabar uzsimeskit kapisonus ant galvos,atsiverskit savo repaknyges ir padainuosim repa nr 126 :)))...Nu,jaunimas jaunimu,ale bobulems butu riesta...