penktadienis, sausio 08, 2010

Kardinolo vizitas įskėlė kibirkštį


Kardinolo vizitas Katalikų bažnyčios oficialiai nepripažįstamoje tariamo Mergelės Marijos apsireiškimo vietoje įskėlė kibirkštį. Vienos arkivyskupas kardinolas Christoph Schoenborn naujuosius metus sutiko Mergelės Marijos apsireiškimų vietoje Medjugorje, dabartinėje Kroatijoje.
Čia kardinolas lankėsi nuo gruodžio 28-osios iki sausio 1-osios, Naujųjų Metų išvakarių naktį šventovėje aukojo mišias kartu su šimtu tuo pat metu iš įvairių šalių atvykusių kunigų.
Kardinolo Schoenborno apsilankymas Medjugorje sulaukė gana griežtos vietinio kroatų vyskupo kritikos. Kardinolo apsilankymą nepripažįstamoje šventovėje Kroatijos Mostaro vyskupas Ratko Perič pavadino kenkimu tikinčiųjų tarpusavio santarvei ir vyskupijos bendruomenės vienybei.
Tariami ar spėjami Mergelės Marijos apsireiškimai keletui vietos vaikų prasidėjo 1981 metais. Tuometinės Jugoslavijos vyskupai atliko keletą metų trukusį tyrimą ir jo išvadas pateikė Šventojo Sosto Tikėjimo mokymo kongregacijai, kuri 1991 metais paskelbė, jog Medjugorje neįžvelgta nieko antgamtiška.
Tiesa, pasirodė, kad tai nenutraukė katalikų srauto į šią vietovę, gali būti, kad kardinolo vizitas - preliudija į šios vietos "reabilitaciją" ir pasikeitusį Vatikano požiūrį.

Komentarų nėra: