pirmadienis, sausio 25, 2010

Haičio aukoms padeda įvairios religinės organizacijos - krišnaitai, adventistai, Jehovos liudytojai


Haičio tragedija nepaliko abejingų. Haičio aukoms padeda įvairios religinės organizacijos,pavyzdžiui,net ir krišnaitai, adventistai, Jehovos liudytojai.
Haityje 80 procentų gyventojų laiko save katalikais, bet kartu praktikuoja ir vudu, bei kitus vietinius kultus, 15 procentų sudaro protestantai, yra stačiatikių misijų, praneša "Портал-Credo.Ru".
Amerikos Septintos dienos adventistai ėmė rinkti lėšas haitiečiams, planuojama surinkti maždaug pusę milijono dolerių. Adventistų bažnyčia aprūpina maistu ir vandeniu 90 000 žmonių, įkūrė mobilią kliniką, kurioje darbuojasi adventistai iš Kanados, iš įvairių šalių vyksta savanorių grupės.
Septintos dienos adventistų bažnyčia - viena didžiausių Haityje, joje skaičiuojama apie 335 000 žmonių.Bažnyčia turi 470 bažnyčių pastatų, universitetą, pradinių mokyklų tinklą, ligoninę ir t.t.
Jehovos liudytojų organizacija nusiuntė į Haitį 6 tonas maisto ir medikamentų, jų dalinimą organizavo per vadinamąsias Karalystės sales(JL maldos namai).Keturiose Karalystės salėse įsikūrė laikinos ligoninės, atvyko medikai - savanoriai. Jehovos liudytojų organizacija Haityje skaičiuoja apie 14 000 narių.
Mobilią ligoninę Haityje įkūrė taip pat ir krišnaitai.

Komentarų nėra: