pirmadienis, sausio 11, 2010

Malaizija - ketvirtis milijono paliko islamą


Šiuo metu žiniasklaidos pranešimų centre atsidūrė Malaizija, kilus įnirtingiems ginčams, ar nemusulmonai Dievą gali vadinti Alachu. Trys Malaizijos krikščionių bažnyčios buvo apmėtytos padegamosiomis bombomis, o viena iš jų buvo smarkiai apgadinta.
Kvala Lumpūre kelios dešimtys musulmonų demonstrantų susirinko prie Malaizijos nacionalinės mečetės, o dar vienas būrys susitelkė Malajų anklave Kampung Baru. Protestuotojai skandavo „Apginsime musulmonų orumą bei teises“.
„Iki šiol gyvenome taikoje su visomis religijomis, tačiau norime, kad kiti tikėjimai mus gerbtų ir nenaudotų Alacho vardo, kurį gali naudoti vien musulmonai“, - sakė protestų organizatorius Armanas Azha Abu Hanifah.
Vis dėlto islamas patiria Malaizijoje didelius pokyčius. Kad ir spaudžiama krikščionių bažnyčia auga sparčiai Malaizijoje 250 000 žmonių per 2009 metus oficialiai padavė pareiškimus apie tai, kad palieka islamą. Iš tikro žmonių, kurie laiko save krikščionimis, nors gimė ir buvo auklėti kaip musulmonai, žymiai daugiau. Taip tvirtina islamo teologai.

Komentarų nėra: