pirmadienis, sausio 14, 2013

Vokietijoje - skandalas gesinant skandalą




Vokietijoje nutrūko tyrimas dėl kunigų pedofilų Katalikų bažnyčioje, nes kilo konfliktas tarp tyrėjų ir Katalikų bažnyčios, praneša „Frankfurter Allgemeine Zeitung“. Apie tai pranešė Vokietijos vyskupų konferencija, nusprendusi nutraukti sutartį su Kriminalistikos institutu (KFN), dabar ieškomas naujas partneris.
KFN direktorius Kristijanas Pfeiferis savo ruožtu iškėlė rimtus kaltinimus pačiai Katalikų bažnyčiai. „Sueddeutsche Zeitung“ jis pakomentavo, kad projekto neįmanoma tęsti dėl nuolatinės cenzūros ir kriminalistų kontrolės, nes kunigai norėjo spręsti, kokius dokumentus skelbti, o kokius ne, kas iš instituto darbuotojų gali dalyvauti tyrime, o kas ne. Be to, KFN direktorius Kristijanas Pfeiferis teigė, kad bažnyčia sunaikino kai kuriuos dokumentus, liudijančius apie pedofiliją.
O katalikai apkaltino direktorių „neteisingu požiūriu į dvasininkus“.
Projektas dėl kunigų pedofilijos tyrimo startavo 2011 metais, jo metu kriminalistai turėjo patikrinti vyskupijų dokumentus nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos apie seksualinę prievartą. Kriminalistikos institutas (KFN) apklausinėjo tiek aukas, tiek nusikaltėlius. KFN direktorius Kristijanas Pfeiferis teigė, kad institutas toliau vykdys projektą, nors ir be katalikų bažnyčios paramos, jis jau kvietė aukas ateiti į institutą ir duoti interviu.
Masinis pedofilijos viešinimas Katalikų bažnyčioje prasidėjo Vokietijoje 2010 m. Po to prasidėjo masinis katalikų išėjimas iš bažnyčios, o dvasininkai įsipareigojo ištirti panašius atvejus.

1 komentaras:

armandas rašė...

VOKIETIJOJe KATALICIZMUI STIPRI ATSVARA YRA PROTESTANTAI IR LIUTERONAI, TODĖL VEIKSMAS VYKS TOLIAU TEISYBĖS LINK.
LIETUVOJE BŪTŲ SUNKIAU KADA EKUMENIZMAS VIS STIPRINĄ RYŠIUS.