ketvirtadienis, sausio 17, 2013

Nušovė Rusijos mafijos karalių - kils karas

Vakar Maskvoje nušautas iš Gruzijos kilęs kurdų tautybės mafijozas, laikomas pačiu įtakingiausiu buvusios TSSR teritorijoje Aslanas Usojanas, pravarde Diedas Hasanas. 75-erių metų  "Короля русской мафии" nušovė išeinantį iš restorano. Tai jau buvo trečias pasikėsinimas į jį.
Jis gimė 1937 metais Tbilisyje, pirmą kartą nuteistas 19 metų, o kalėdamas 1966 m. buvo karūnuotas kaip "Vagis įstatyme" (вор в законе). 1994 Diedas Hasanas įsitaisė Sankt Peterburge, kur jį pakvietė kitas autoritetas, pravarde Kostia Magyla. Ten jis buvo registruotas, tačiau faktiškai gyveno Maskvoje.
Spėjama, kad Diedą Hasaną nupylė azerbaidžaniečių klanas, kuriam vadovauja Rovšanas Džanijevas (pravardė  Rovšanas Liankarianskis).Tarp šių klanų jau anksčiau kilo konfliktas, per kalėjimus keliavo vadinamoji "maliaga" - pranešimas, kurį pasirašė 30 "Vagių įstatyme", iš jų 10 - azerbaidžaniečių, kuriame "kriminaliniai generolai" pranešė, kad  Rovšanas Liankarianskis galutinai ir neapskundžiamai neteko "вор в законе" titulo.
Spėjama, kad dabar kils karas tarp kriminalinių grupuočių. 

Komentarų nėra: