ketvirtadienis, sausio 17, 2013

Ekumenizmas - kokia pradžia, toks ir galas

Ekumenizmas yra viena iš šio laikmečio madų. Dėl savo išorinio tarsi ir gėrio siekimo yra pelnęs gerą reputaciją. Kas gi gali priešintis tokiam kilniam tikslui kaip vienybė, juk ir Biblija liepia: "Būkite vienos dvasios". 
Tačiau, mano galva, tai didelė apgaulė Dievo žmonėms, nes šiuolaikinis ekumenizmas yra toks pat natūralus kaip varlės ir begemoto susiporavimas, o vietoj praturtinimo pasimato tik plikumas ir gėda. 
Iš kur kilo ir kur vedė ekumenizmas, galima suprasti iš jo užuomazgų. Sakykim"Vatikano radijas" taip pasakoja apie  maldų savaitę už krikščionių vienybę:
"Sausio 18-25 dienomis visame krikščionių pasaulyje bus švenčiama maldų savaitė už krikščionių vienybę. Šiemet jos tema – pranašo Michėjo žodžiai: „Ko Dievas nori iš savo tautos?“ (plg Mch 6,6-8). Ekumeninė Bažnyčių taryba ir Popiežiškoji krikščionių vienybės taryba, koordinuojančios kasmet švenčiamą ekumeninę savaitę ir pasiūlančios jai bendrą temą, šiemetinės maldų savaitės už krikščionių vienybę tekstų parengimą patikėjimo Indijos krikščionims"...
Viskas gražu ir kilnu, o paskui pateikiama tokia informacija:"Tradicijai sausio 18-25 dienomis melstis už krikščionių vienybę jau daugiau kaip 100 metų. Pirmąją maldos už krikščionių vienybę savaitę 1908 m. sausio 18–25 dienomis Niujorke surengė amerikiečių episkopalų kunigas Paul Wattson. Jo įkurta bendruomenė, pavadinta „Susitaikinimo bendrija“, vėliau perėjo į katalikybę".
Manau, kad Biblija moko, kad už to, kas regima, visada yra tas, kas neregima. Už regimojo ekumenizmo stovi ne kas kitas, o ta pati „Susitaikinimo bendrija", kuri pradėjo ir baigė taip, kaip Vatikanas ir supranta vienybės esmę - visus grąžinti po popiežiaus vėliava. 

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

TAI REIKTŲ GAL AIŠKIAU APIBRĖŽTI- PO ŠĖTONO(SATANA, HASATAN) VĖLIAVA. VISOS EKUMENIZMĄ PROPAGUOJANČIOS ORGANIZACIJOS YRA SATANISTINĖS. IR DVASIA TEN SATANISTINĖ, NESVARBU AR TEN JIE MEILIAI BUČIUOJASI AR DAR KITAIP GRABALIOJASI. EGIPTO BURTININKAI NE TOKIUS STEBŪKLUS PADIRBINĖJO, TAI LAUKSIME IR UGNIES IŠ PADEBESIŲ. O DIEVO ELOHEEM(JHVH, JAHVĖ, ADONAI) IR JĖŠUA(JĖZUS, GELBĖTOJAS) TAUTA VYKDYS IR TOLIAU JO ĮSAKYMUS IR GARBINS SAVO MESIJĄ TIESOJE IR DVASIOJE! HALLELUJAH!

Linas rašė...

Lietuvoj yra ir kita tendencija - visi savo būdose. Ekumenizmo Biblijoj nematau, bet brolybė privaloma:)

Anonimiškas rašė...

BROLYBĖ ARBA BRATVA, BACHŪRAI TAI TĄ AŠ GIRDĖJAU TARP PASAULIEČIŲ IR TARP KRIKŠČIONIŲ. BET TIKRUS BROLIUS JUNGIA VIENAS SUPRATIMAS/ KAS YRA NUODĖMĖ. VISKAS. IR KAIP ATSILAIKYTI PAGUNDAI. KAINA MANAU DIDELĖ SUMOKĖTA. TIK VA NUODĖMĘ KIEKVIENAS KITAIP NE TIK SUPRANTA, BET DAR IR PAAIŠKINIMĄ TURI SAVO. BET DIEVO TAUTAI NEREIKIA AIŠKINTI KAS YRA NUODĖMĖ. VISKAS PARAŠYTA.